Дві волинянки створили бренд, речі якого носять на фронті та по всьому світу

Дві волинянки створили бренд, речі якого носять на фронті та по всьому світу

Ветеранка російсько-української війни Майя Москвич і громадська активістка Юлія Грищук створили власний бренд BeyZot, речі якого зараз носять волиняни в Україні, на фронті та по всьому світу.

Про двох подруг пише український ветеранський фонд.

Ідея створити бренд волинського одягу виникла у Маї у 2016 році. Коли вона була в АТО, її побратими хотіли себе ідентифікувати. Вони шукали одяг, яким могли розповісти, що вони з Волині. Але на той час такого не було. Майя почала малювати принти, згодом пройшла курси графічного дизайну.

Дві волинянки створили бренд, речі якого носять на фронті та по всьому світу

Разом з Юлею 14 жовтня 2020 року, на Покрову, заснували BeyZot

«Ми хочемо зігрівати душі волинян. Передусім тих, які за межами Волинської області. Бо коли я була в АТО, мені дуже хотілося казати всім, що я з Волині. Волиняни, які служать десь, вони постійно чіпляють свій прапор, пишуть на лобі «я волинянин». Так ми потребуємо того. Мені здається, існує такий культ Волині. Бо велика Волинь має велику історію», - говорить Майя.

Назву обирали довго, бо хотіли придумати щось змістовне і не попсове.

Бей-Зот - це псевдо Ніла Хасевича, члена ОУН і відомого графіка. Він творив на Волині та Рівненщині. Його малюнок «Волинь у боротьбі» - це один із перших принтів бренду.

Є ще один особливий принт – волинянин у космосі з прапором Волині і написом «Де би ми не були».

«Сенс цього космічного принту у тому, що де би ми не були, ми там будемо волинянами. Куди би волинянин не бігав, він тягне з собою прапор. Навіть якби наші були у складі космічної місії на місяць, 100%, крім прапора України, вони би тягли із собою прапор Волині. Це ідентифікація роду. Єдність, родинність, вона дуже спостерігається далеко від дому», – кажуть дівчата.

Дві волинянки створили бренд, речі якого носять на фронті та по всьому світу

На сторінках у соцмережах бренд не просто показує одяг, розповідає про воїнів з Волині, про прапор, Ніла Хасевича, визначні місця.

«Це набагато більше, ніж просто продавати футболки. Для людей це – цінніше», - пояснює Юля.

Перед повномасштабним вторгненням Майя намалювала принт про урочище Вовчак, де була база УПА. А на День українського добровольця презентували нову футболку «Не за мир, а за тріумф правди…»

Наразі Майя повернулась захищати Україну. Зараз готується до змагань Warrior Games, які відбудуться у США. Юля ж волонтерить та працює над розвитком BeyZot, а також над новим брендом - »Переможний мерч - кошти з продажу якого йдуть на потреби ЗСУ«.

Дві волинянки створили бренд, речі якого носять на фронті та по всьому світуДві волинянки створили бренд, речі якого носять на фронті та по всьому світуДві волинянки створили бренд, речі якого носять на фронті та по всьому світу

Можливо зацікавить