Мобілізація у червні 2024: волинянам розповіли, коли можна не йти до ТЦК після отримання повістки

Мобілізація

Волинянам назвали чотири причини, які дозволяють не йти до ТЦК після отримання повістки.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці обласного ТЦК.

Поважні причини неприбуття до ТЦК та СП у строк, визначений у повістці:

  • перешкода стихійного характеру;
  • хвороба громадянина;
  • воєнні дії на відповідній території та їх наслідки або інші обставини, які позбавили його можливості особисто прибути у визначені пункт і строк;
  • смерть його близького родича (батьків, дружини (чоловіка), дитини, рідних брата, сестри, діда, баби) або близького родича його дружини (чоловіка).

У разі неприбуття громадянин зобов’язаний повідомити ТЦК та СП про причини у найкоротший строк, але не пізніше трьох діб. Після цього необхідно прибути до ТЦК та СП протягом 7 календарних днів.

Причини неявки повинні підтверджуватися документами відповідних уповноважених державних органів, установ та організацій (державної та комунальної форм власності).

За ігнорування виклику до ТЦК та СП за повісткою, особі загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність.

Якщо чоловік не з'явився на виклик, керівник ТЦК або просить поліцію доставити порушника до ТЦК, або надсилає йому рекомендованого листа поштою з вимогою прибути до ТЦК.

За неявку за повісткою на уточнення, оновлення даних або ж на повістку на ВЛК громадянин може отримати покарання у вигляді штрафу, у мирний час передбачено штраф від 5 100 до 8 500 гривень для громадян та від 17 000 до 34 000 гривень для посадових та юридичних осіб. У воєнний час штрафи складатимуть від 17 000 до 25 500 гривень для громадян та від 34 000 до 59 000 гривень для посадових та юридичних осіб.

Читайте також:

Можливо зацікавить