На Волині переселенців вчили гончарства

На Волині переселенців вчили гончарства

У рамках мистецького марафону «Арт-батальйон» у Луцьку відбувся майстер-клас із гончарства. Його учасниками стали понад два десятки дітей та дорослих із різних куточків України.

Про це розповів Суспільному співорганізатор курсів Олександр Жаловага.

Глину, з якої займалися діти, привезли на Волинь зі Слов'янська. Зі слів Олександра Жаловаги, це – одна з останніх партій, яку гончарі отримали з Донеччини.

«Ви знаєте, це тепло Слов’янська, як вони приготували її на заводі, так вона і приїхала до нас. Такою м’якенькою структурою. Запакована, зроблена з великою любов’ю», – каже співорганізатор.

Марина Колюкіна прийшла на майстер-клас вперше й дуже здивувалась, дізнавшись, що глина з її рідного міста.

 «Я багато років робила на кераміці на Слов’янській і стало цікаво як тут, що роблять, як займаються. Сюди я приїхала з двома синами, сестрлю, у неї донька, ну а чоловіки наші залишились там, тероборона, воюють», – розповіла жінка.

17-річна Софія Лещенко теж із Донеччини. Каже, що поки живе на Волині, то відвідує різні арттерапевтичні заходи.

«З 14-го року переїхала в Лиман із Донецька, зараз тут вже адаптувалась, було не важко, бо переїздили вже і було трошки легше. Але інакша ситуація з будинком, все що було перевезено з Донецька, згоріло в Лимані», – розповіла дівчина.

Як розповів гончар Микола Шавула, зроблені під час майстер-класу вироби діти можуть забрати із собою чи подарувати близьким. Випалюють роботи в печі, яка є на місці.

 Майстер-класи з гончарства відбуваються щопонеділка у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків. Заняття безплатні для усіх охочих.

На Волині переселенців вчили гончарстваНа Волині переселенців вчили гончарстваНа Волині переселенців вчили гончарства

Можливо зацікавить