У Волинському ТЦК розповіли, як діяти, якщо впевнений у наявності права на відстрочку, але є побоювання, що можлива відмова

У Волинському ТЦК розповіли, як діяти, якщо впевнений у наявності права на відстрочку, але є побоювання, що можлива відмова

У Волинському ТЦК пояснили, що робити, якщо людина впевнена у наявності права на відстрочку, але має підстави очікувати, що буде відмова. 

Про це розповіли у дописі в своєму телеграм-каналі. 

Відтак, у ТЦК наводять кілька порад, як діяти у такому разі: 

  1. Надати до ТЦК та СП документи, що підтверджують право на відстрочку особисто та зберегти собі копії всіх документів, які подаєте для оформлення відстрочки (заява з усіма додатками).
  2. Перевіряти у застосунку «Резерв +», чи не з'явився запис про оформлену відстрочку. Якщо з'явився - сміливо йти за результатом, слідувати рекомендаціям нижче немає необхідності.Якщо ж у Резерв+ немає інформації про відстрочку, це ще не означає, що в наданні відстрочки відмовлено. На практиці маємо випадки, коли відстрочка надана, але у реєстрі Оберіг не вказані усі необхідні дані на військовозобов'язаного. Саме тому громадянам потрібно особисто з'явитись до ТЦК та СП з військово-обліковим документом задля отримання довідки щодо наданої відстрочки, тоді оператор Оберегу зможе внести дані до реєстру.
  3. У разі відмови в наданні відстрочки, військовозобов'заний отримає довідку про відмову із зазначеними причинами. Оскільки часто причиною відмови є відсутність певних документів, які військовозобов'язаний громадянин може доповнити та подати пакет документів наново.

«Нагадуємо про своєчасне оновлення військово-облікових даних та необхідності дотримання вимог чинного законодавства України. Закликаємо всіх військовозобов'язаних вчасно подавати документи, щоб уникнути непорозумінь чи правових наслідків.

Також наголошуємо, що дотримання законодавства – це не тільки обов’язок кожного громадянина, а й запорука правового захисту», - звертаються у дописі. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить