Від господинь – військовим: У селах на Волині волонтери зібрали більше тисячі пасок

Від господинь – військовим: У селах на Волині волонтери зібрали більше тисячі пасок

Рожищенські волонтери зібрали більше тисячі пасок, які передадуть військовослужбовцям Збройних Сил України та в області, де тривають бої, – розповів Суспільному волонтер Ігор Давидюк.

Машиною волонтери об'їздили три села, у яких майже кожна господиня зібрала допомогу військовим та жителям постраждалих від війни міст.

Перше село, в яке завітали волонтери – Тихотин. Віктор пілат приніс волонтерам ящик з пасками. "Хай їдять на здоров'я і святкують, шкода тільки, що не з нами. Хай скоріше мир буде і спокій в нашій державі, і тоді буде все добре. А ми паску будемо пекти", – каже чоловік.

Наступний населений пункт – Бортяхівка. Про приїзд волонтерів селяни знали завчасно. Чи не в кожній хаті підготували великодню допомогу.

Місцева жителька Людмила Ружчик розповіла, у приготуванні пасок використовувала домашні, молоко та масло. Рецепт пасок жінка знає від своєї матері. "Ми почали з першого дня долучатися, як тільки почали здавати продукти і так будемо до кінця – до перемоги", – каже вона.

Збір допомоги селяни також організували у сільській крамниці, куди знесли близько сотні пасок. Як розповіла продавчиня Марія Нікончук, до збору продуктів до Великодня долучилися майже усі жителі села.

У селі Переспа паски для військових готували на шкільній кухні. Готували три дні поспіль, – розповіла кухарка Галина Мартинюк. Зі слів жінки, її син нині теж служить в ЗСУ, тому жінка сподівається, що разом з випічкою передасть і частинку домашнього тепла.

Волонтерський центр у Рожищі організував Ігор Давидюк. Чоловік родом з Волині, останні 15 років проживав у Києві. Нині – вимушений переселенець. Приїхавши до рідних, каже, вирішив бути корисним.

Щотижня волонтери збирають від селян та з пекарень 10 тонн хліба і передають військовим та в області, де ведуться бої.

Як розповів волонтер Олександр Стасюк, частину зібраного відправлять не лише військовим. Ще один вантаж готують для жителів сіл та міст, які постраждали від військової агресії Росії. Перед відправкою усі зібрані паски мають освятити.

Від господинь – військовим: У селах на Волині волонтери зібрали більше тисячі пасокВід господинь – військовим: У селах на Волині волонтери зібрали більше тисячі пасокВід господинь – військовим: У селах на Волині волонтери зібрали більше тисячі пасокВід господинь – військовим: У селах на Волині волонтери зібрали більше тисячі пасок

Можливо зацікавить