«Його і раніше не було»: випускниця волинського університету розповіла про повний блекаут у Лівані

«Його і раніше не було»: випускниця волинського університету розповіла про повний блекаут у Лівані

Випускниця факультету журналістики Волинського національного університету імені Лесі Українки Ірина Баран, яка нині проживає у Лівані, розповіла про ситуацію в країні, що поринула в темряву. 

Допис про це дівчина розмістила на своїй сторінці у соцмережі

Зазначимо, у четвер, 17 серпня, стало відомо, що Ліван виявився повністю відключеним від світла через те, що дві ТЕС перестали подавати енергію через несплату боргу у валюті. 

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky News, електрика була відключена у місті Дейр-Аммар на півночі країни та Аль-Захрані на півдні. Без електроенергії залишилися, зокрема, лікарні, державні установи та міжнародний аеропорт Бейрута. Крім того, припинили роботу станції, які перекачують питну воду до регіонів Лівану. Дві ТЕС сумарною потужністю 550 МВт – єдині джерела електроенергії, які постачають Ліван.

«Я би не писала цей пост, але вже шестеро друзів запитують мене, як я без світла і тільки від них я дізналась про ці новини. Справа в тому, що я і не помітила, що нема електрики, бо... її і раніше не було. Фактично все на генераторах, звісно, є поодинокі випадки, коли люди не можуть дозволити собі оплату генератора. Державна електрика приходить здебільшого на 2-3 години в день - і ніхто не знає коли саме станеться це диво. Всі будинки на генераторах, ми платимо 250 доларів за 10 амперів, що дозволяє одночасно включити холодильник та один кондиціонер. Кожні додаткові 5 амперів - це ще 120 доларів», - розповіла Ірина Баран.

Дівчина зізнається, що вже звикла до економії електроенергії. До прикладу, коли останній раз була в Україні, то автоматично пішла виключати холодильник, щоб включити фен для волосся, бо звикла до «електричних компромісів».

«Пишу пост, щоб просто поділитись, що захоплена працівниками української електроіндустрії, які навіть під обстрілами відновлюють електропостачання, звісно, в українців є справедливі претензії до рішень великих електрокомпанії, але, повірте, це ніщо в порівнянні з ситуацією тут, як-то кажуть, «Велкам ту Лебанон, хабібі», - підсумовує пані Ірина.

Читайте  також: 

Можливо зацікавить