22-річний волинянин брав авто в оренду і продавав їх

22-річний волинянин брав авто в оренду і продавав їх

22-річний волинянин брав у приватних осіб автомобілі в оренду нібито для надання транспортних послуг, після чого продавав їх.

Власників одного з автомобілів, який здав його в оренду зловмиснику, побачив оголошення про продаж свого авто в інтернеті та звернувся за допомогою у поліцію. Про це повідомили на сторінці поліції Львівської області у фейсбуці.

21 вересня обвинувачений орендував у жителя Львова автомобіль «Міцубісі» нібито з метою надавати транспортні послуги під час обслуговування весільних церемоній. Сторони узгодили розмір орендної платні та інші умови, після чого власник передав транспортний засіб та технічний паспорт «орендарю».

Проте, вже наступного дня зловмисник продав орендований автомобіль мешканцю Волинської області за 7 300 доларів. При цьому ринкова вартість проданого авто становить 400 тисяч гривень (більше 10 тисяч доларів США).

Також правоохоронці встановили, що обвинувачений причетний до скоєння ще трьох подібних злочинів. Внаслідок його незаконних дій постраждали мешканці Львова, Києва, Рівного та Хмельницького.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури за ч.2,3 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України та ч.3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Максимальне покарання, що загрожує зловмиснику - позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Можливо зацікавить