3-річний лучанин потрапив у реанімацію після лікування зубів: що кажуть у стоматології

Стоматолог Луцьк

Керівник луцької стоматології «ДентаЛайфКідс» Юрій Романюк після суспільного розголосу щодо ситуації із розірваною трахеєю 3-річному хлопчику під час лікування зубів прокоментував інцидент та відповів на звинувачення родини.

Про це пише Конкурент

У Луцьку хлопчику лікували зуби під наркозом з інтубацією трахеї. Вже дорогою додому мама Луки помітила, що з дитиною щось не так: боліло горло, а його шия, голова та обличчя почали сильно набрякати, дихання дитини стало утрудненим. Тому вони терміново звернулися до місцевої лікарні. 

Лучанка, трирічний син якої після лікування зубів потрапив у реанімацію, вимагає закрити стоматологію.

Юрій Романюк каже, що в клініці працюють професійні спеціалісти. Чоловік наголошує, що під час лікування мама хлопчика мала можливість заходити до кабінету.

«Ми хочемо бути максимально відкритими і прозорими до наших пацієнтів. В нас їх багато і вони нас поважають і підтримують. Ми з лікарями розуміємо стурбованість, яка виникла в цій ситуації у батьків і щиро їм співчуваємо. Клініка працює вже 14 років і весь цей час ми успішно допомагали нашим пацієнтам», – каже пан Юрій.

З його слів, лікування Луки проводили під медикаментозним сном і застосуванням процедури інтубації дихальних шляхів.

«Це стандартна процедура, яку проводять наші лікарі. Матері дитини надали всі пояснення щодо методу лікування. Лікарі, які проводили дану процедуру, є висококваліфікованими фахівцями. Під час перевезення дитини до Києва, цей самий лікар-анестезіолог перебував у супроводі екстренної мобільної бригади», – пояснив він.

Чоловік наголосив, що клініка не знімає з  себе жодної відповідальності за ситуацію, що склалась та усі відеоматеріали та документи передали слідчим. 

Читайте також:

Можливо зацікавить