46 млн грн незадекларованих статків: головному військкому Рівненщини оголосили нову підозру

46 млн грн незадекларованих статків: головному військкому Рівненщини оголосили нову підозру

ДБР встановило, що керівник Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки володіє нерухомістю та землею вартістю понад 46,6 млн гривень.

Про це повідомили у відомстві.

«Повідомили ще одну підозру керівнику Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Посадовець, який у липні побив підлеглого, ще й «забув» задекларувати статки на 46 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, він володіє будинком площею 280 кв. м у селі Поляниця в курортній зоні гірськолижного комплексу «Буковель». Також на сусідній ділянці посадовець займався будівництвом готелю у форматі розкішного «котеджного містечка» площею майже 500 кв. м. Крім того, дозвілля воєнком проводив на власній дачі площею 316 кв. м неподалік Яремче із домашнім більярдом та ставком, у якому розводив елітні види риби.

«За документами, все це майно належить тітці-пенсіонерці посадовця та сторонній довіреній особі. Також в Івано-Франківську знайдено 3 квартири загальною площею майже 200 кв. м та два гаражних приміщення, які належать посадовцю. На одній з адрес виявлено та вилучено квадрокоптер, що використовується бійцями на передовій. Його походження також буде вивчене у межах досудового розслідування», - зазначили в ДБР.

У телефонних розмовах та переписках військкома правоохоронці знайшли підтвердження його причетності до нерухомості. Чоловік приймав рішення щодо будівництва, вів перемовини про вартість тих чи інших об’єктів під час купівлі, домовлявся про оформлення паперів на підставних осіб.

«Різниця між вартістю виявленої нерухомості та офіційно підтвердженим заробітком посадовця сягає понад 46,6 млн гривень. Керівнику Рівненського обласного ТЦК та СП повідомлено про підозру за фактом набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави, активів, вартість яких більше ніж на 60 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи (ст. 368-5 КК України)», - додали у відомстві.

Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, у справі щодо побиття солдата він підозрюється в застосуванні насильства щодо підлеглого та у грабежі (чч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 426-1, ч. 4 ст. 186 КК України). Наразі посадовець відсторонений від службових обов’язків та перебуває під вартою без можливості внесення застави. Військовий подавав апеляцію, щоб оскаржити запобіжний захід та поновитися на посаді, проте його клопотання були відхилені. 

46 млн грн незадекларованих статків: головному військкому Рівненщини оголосили нову підозру46 млн грн незадекларованих статків: головному військкому Рівненщини оголосили нову підозру46 млн грн незадекларованих статків: головному військкому Рівненщини оголосили нову підозру46 млн грн незадекларованих статків: головному військкому Рівненщини оголосили нову підозру46 млн грн незадекларованих статків: головному військкому Рівненщини оголосили нову підозру46 млн грн незадекларованих статків: головному військкому Рівненщини оголосили нову підозру46 млн грн незадекларованих статків: головному військкому Рівненщини оголосили нову підозру46 млн грн незадекларованих статків: головному військкому Рівненщини оголосили нову підозру46 млн грн незадекларованих статків: головному військкому Рівненщини оголосили нову підозру

Читайте також:

Можливо зацікавить

футбол побиття

Скандал на Волині: вболівальник під час матчу побив футболіста

корупція митниця Волинь

Гучна справа про контрабанду на пів мільярда: винесли вирок чоловіку співробітниці Волинської митниці

корупція

Рейтинг корупціонерів: яке місце посідає Волинь

Волинянин побив товаришку під час застілля та втрапив за ґрати на п'ять років

Волинянин побив товаришку під час застілля та втрапив за ґрати на п'ять років

Директор ліцею на Волині сам собі виписував доплати і взяв на роботу родича

Директор ліцею на Волині сам собі виписував доплати і взяв на роботу родича

побиття

Завдав кількох ударів по голові: як покарали волинянина за побиття чоловіка

Корупція Волинь

Преміювали родичів: на Волині керівників комунальних закладів покарали за правопорушення, пов’язані з корупцією

Корупція

Корупція на Волинській митниці: експрацівнику СБУ повернули частину підозри

Соня Морозюк

Була заміжня за чоловіком з Волині та пішла до Романа Гринкевича: Соня Морозюк вирішила заробити грошей на тлі скандалу