АНГАР. ДЯКУЄМО БІЗНЕСУ: як «Кораблик» підтримує Сили оборони

АНГАР. ДЯКУЄМО БІЗНЕСУ: як «Кораблик» підтримує Сили оборони

Війна триває, а отже для ефективної роботи військових і знищення ворога необхідна надійна підтримка від усіх сфер в тилу. І від людей, і від бізнесу потрібно одне – ефективність на своєму місці. Без усвідомлення людьми потреби у щоденних діях і важливості кількох гривень закривати потреби військових волонтерам було б вкрай складно. Тому за спільними діями у виконанні нашого обов‘язку – велика перемога. 

Проєкт Ангару «Дякуємо бізнесу» – про подяку тим, кому неоднаково, у кого є позиція і хто щодня хоче і робить маленькі і великі кроки в тилу для тих, хто захищає на фронті. 

Ще один відповідальним волинським бізнесом, про який хочеться і потрібно говорити, – пивний клуб «Кораблик – Оболонь». Заклад відомий і лучанам, і гостям міста смачною їжею та щирою атмосферою, але чи всі знають про постійну допомогу і підтримку Сил оборони «Корабликом»?

У перших три тижні повномасштабного вторгнення, пригадує заступник директора пивного клубу Іван Цимбалюк, заклад не працював. Каже, що це був найдовший період закриття за 29 років їхнього існування.

Згодом вони вирішили відновити роботу, шукаючи тих, кому можна було б передавати кошти для підтримки військових. Ними став Ангар – об‘єднання вже знайомих людей і постійних відвідувачів «Кораблика».

«Ми не знали нікого, крім тих, хто ходив до нас роками. Це творчі, молоді, енергійні люди, які злилися в організацію «Ангар», яка мені до душі. Більшість людей знав до того, як сталося повномасштабне вторгнення», - каже Іван. 

Щонайменше двічі на місяць заклад проводить благодійні події. Все, що вдається зібрати, передають на волонтерські потреби. 

Зі своєї сторони, вони закривають витрати гурту на доїзд, роблячи донат у такий спосіб, а всі виручені кошти віддають на підтримку війська. 

«Часом в скриньці буває менше, ніж ми потратили. Часом сидиш і думаєш: «Можна було просто віддати», – розповідає заступник директора пивного клубу. – Але людям часом потрібно знімати стрес».

Системною підтримкою за час повномасштабного вторгнення на благодійність «Кораблик» зібрав близько 320 тисяч гривень. Це, до слова, сума без урахування обідів військовим, які ті готують один раз чи кілька разів на тиждень. 

Іван Цимбалюк зауважує, що це наче теж донат, проте вони його не рахують: коли є можливість – допомагають, роблячи все можливе.

Як і його мама, яка з першого для вторгнення і по сьогодні самостійно вдома плете маскувальні сітки, загальна довжина яких складає близько 1000 метрів квадратних.

— Чи міг би Кораблик не допомагати? – запитує директорка благодійного фонду «Ангар.Україна» Юлія Савчук, передчуваючи відповідь.

— Варіанту такого немає. Ми – українці, це наша держава і наші хлопцям, що роблять такий подвиг, який не оцінити грошима, тому ми не могли робити по-іншому, – впевнено відповідає заступник директора і додає: – Треба готуватися до довгої дистанції. 

Іван надіється, що 30 років закладу святкуватимуться у мирній Україні, а збирати доведеться не на закриття потреб на фронті, а на гарне частування переможців вже тут.

Нагадуємо, у волонтерському штабі «Ангар» зараз триває великий збір. Мета – 5 001 500 гривень для полегшення виконання бойових завдань військовими. За ці кошти волонтери куплять дрони та автівки для Сил оборони. На дрони потрібно 3 201 500 гривень, на автівки – 1 800 000 гривень. 

Станом на сьогодні у великому зборі вже перетнули межу у 2 мільйони. 

Висловити вдячність Силам оборони за кожен ранок, день і можливість жити можна донатом бодай у кілька гривень – це найменше, що можна зробити у порівнянні з тим, що роблять вони. 

Ми маємо право втомитися від війни і зборів, але припиняти діяти, поки триває війна і на нашій землі досі є окупант, – ні.

Донатити сюди:

PayPal: [email protected] 

Картки, монобанка, рахунки – https://linktr.ee/angarukraine 

Читайте також:

Можливо зацікавить