Апеляційний суд повернув скарги підгайцівських депутатів

Апеляційний суд повернув скарги підгайцівських депутатів

У Підгайцях суд зобов'язав сільраду ввести до виконкому заступників голови Леоніда Гроголя та Олександра Бляшука. Обидва подали апеляційні скарги на таке рішення. Суд ці скарги повернув відправникам.

Нагадаємо, у Підгайцівській громаді  двоє заступників голови Леонід Гроголь та Олександр Бляшук не входять до складу виконкому, хоч це суперечить закону.  Вони займають свої посади з кінця 2020 року, і одночасно є депутатами цієї сільради та керівниками фракцій «Європейської Солідарності» і «Слуг народу». Проте оскільки законодавство не дозволяє одночасно бути і в раді, і у виконкомі цієї ради, заступники вирішили обрати депутатство та не входити до складу виконкому.

Такі дії Волинський окружний адміністративний суд визнав протиправними і зобов’язав раду ввести Гроголя і Бляшука у склад виконкому, а мандати свої вони мали б здати.    

Депутати вирішили оскаржити таке рішення і подали скарги у Восьмий апеляційний адміністративний суд. Проте 21 липня судом була прийнята ухвала про повернення скарги Олександра Бляшука. Причина – заявник не усунув недоліки у своїй скарзі у встановлений законодавством термін. Згодом, 9 жовтня, як повідомили журналістів ВСН у Восьмому апеляційному адміністративному суді, ухвалили рішення повернути скаргу і Леоніда Гроголя. 

Тож рішення Волинського окружного адмінсуду залишилося чинним, згідно з ним депутати Гроголь та Бляшук зобов'язані позбутися мандату.

Читайте також:

Можливо зацікавить