Аргентинський дебютант Формули-1 має волинське коріння

Formula 1

Аргентинський пілот команди Формули-1 Вільямс Франко Колапінто підтвердив, що має українське коріння. Його родичі проживали на Волині.

Про це написав «Чемпіон».

Спочатку інформацію про те, що його пращури вихідці з України повідомила Асоціація українців з міста Росаріо у себе на сторінці в Instagram. Гонщик у коментарях підтвердив це.

Аргентинський дебютант Формули-1 має волинське коріння

У соцмережі «Х» (Twitter) він написав: «Тримайся, Україно».

Колапінто народився 27 травня 2003 року у Буенос-Айресі у сім'ї Анібаля Колапінто та Андреа Трофимчук. Відомо, що родичі по материній лінії пересилилися до Аргентини у 1938 році за польськими документами. Вони проживали на Волині.

Керівництво Вільямс підписало 21-річного Колапінто з нідерландської команди Формули 2 «МП Мотоспорт». Він замінив Логана Сарджента. Франко довгий час був пілотом у академії Вільямс.

Колапінто дебютував у Формулі-1 на Гран-прі Італії. У кваліфікації він став 18, а у самій гонці фінішував на 12 позиції.

Пілоти з України ще ніколи не були представлені у Формулі-1. Для Аргентини це теж успіх, адже востаннє гонщик із цієї країни у Ф-1 виступав ще в сезоні-2001 — Гастон Маццакане стартував на чотирьох Гран-прі за команду «Прост».

За «Вільямс» у Формулі-4 має дебютувати українець Олександр Бондарев.

Читайте також:

Можливо зацікавить