Батько вбитого 19-річного волинянина відсудив мільйон гривень

Батько вбитого 19-річного волинянина відсудив мільйон гривень

На Волині виніс вирок Роману Савонюку за вбивство 19-річного знайомого мотошоломом. Між хлопцями виникла бійка і Роман Савонюк стверджував, що він захищався. Обвинуваченому призначили 10 років тюрми, а також зобов’язали виплатити один мільйон гривень компенсації батькові вбитого ним хлопця.

Про це пише Zahid.net.

Як вказано у вироку суду, який винесли у лютому 2024 року, вбивство трапилось вночі 8 липня 2022 року у селі Піщане Камінь-Каширського району. За даними правоохоронців на той час 19-річний Роман Савонюк мотошоломом побив свого однолітка, спричинивши йому важкі травми, від яких хлопець помер. Удари хлопець наносив по голові. Його затримали правоохоронці і порушили щодо нього кримінальну справу через умисне вбивство.

У суді Роман Савонюк свою провину фактично не визнав. Він розповів, що відпочивав разом із друзями і після опівночі 8 липня їхав зі своїм знайомим на мотоциклі, у селі Піщане хлопці побачили знайомого, який йшов з оголеним торсом та розмахував тенсікою. Вони зупинились і хлопець попросив Романа Савонюка його підвезти. За словами Романа Савонюка він сказав, що зможе підвезти його, коли відвезе друга, який уже є пасажиром мотоцикла, але хлопця це не влаштувало і він спровокував бійку.

Роман Савонюк стверджує, що саме 19-річний хлопець першим почав бійку, зокрема вихопив мотошолом та почав бити його ним по голові. Під час конфлікту Роман Савонюк стверджував, що здебільшого захищався, проте, ухиляючись від удару, зачепив хлопця мотошоломом, який тримав у руках і він впав на землю. «Швидка», яка приїхала на місце, констатувала смерть. Роман Савонюк стверджує, що не хотів вбивати свого знайомого, шкодує про це та наголошує, що оборонявся.

Справу розглянув суд, який дослідив усі матеріали справи, покази свідків, висновки експертів та визнав Романа Савонюка винним у вбивстві, призначивши йому 10 років тюрми. Також він має виплатити один мільйон гривень компенсації батькові вбитого хлопця. Вирок суду ще можна оскаржити.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Василь Максимюк, день народження, Волинь

27 квітня: хто з волинян святкує День народження

Весілля
фото

14 років разом: на Волині побралися переселенці з Донеччини

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук

корупція митниця Волинь

Гучна справа про контрабанду на пів мільярда: винесли вирок чоловіку співробітниці Волинської митниці

війна Волинь

На Волині військові відкрили вогонь по авто, яке не зупинилось на блокпосту

ЗСУ поляки війна

На волинському пункті пропуску польські митники не пропускають автівки для ЗСУ: чи так це насправді

VOLYNPRYRODRESURS

КП «Волиньприродресурс»: відповідальний підхід до видобутку та охорони довкілля

війна Волинь

Загинув унаслідок ворожого штурму: на Волині прощатимуться із Героєм Валерієм Петльовським

Війна Луцьк

Другий траурний кортеж за два дні: до Луцька «на щиті» повертаються полеглі на війні Герої