Байдуже, хто перед ним, навіть на Мессі накричить: футболіст розповів про відомого тренера з Луцька

Віталій Кварцяний

Футболіст Темур Парцванія поділився своїми спогадами про роботу під керівництвом легендарного тренера з Луцька Віталія Кварцяного.

Про це він розповів у інтерв'ю «Українському футболу».

Він згадуав позитивний досвід і особливий стиль роботи наставника, який не лише вимагав максимальних зусиль на полі, але й проявляв людяність поза тренуваннями.

«Віталій Володимирович уперше поставив мене на позицію правого захисника, – розповідає Темур. – Я адаптувався на новому місці, активно підключався до атак. На тренуваннях завжди було емоційно, але за межами поля він зовсім інший – спокійний, розумний. Проте на тренуваннях, якщо не бігти – хоч ти Мессі, все одно накричить!».

Темур зізнається, що Кварцяний часто використовував суворі методи на полі, проте пізніше завжди знаходив спосіб підтримати гравців: «Бувало, що він на емоціях говорив: «Все, ти більше не в команді». Але ввечері телефонував і пояснював, що і як краще зробити на полі, а наступного дня чекав на тренуванні».

Окрім тактичних навичок, Кварцяний також відзначався своїм підходом до фізичної підготовки. Темур згадує про надзвичайні навантаження: «Ми бігали в бронежилетах по 45 хвилин. Вони важили 2-3 кілограми, і це було дуже важко. Але найгірше було бігати гірками на базі в Запоріжжі. Кварцяний казав, що тим, хто їх придумав, треба пам'ятник поставити!».

Втім, не всі витримували такі інтенсивні тренування.

«Пам'ятаю, молодий Едуард Соболь після чергових гірок просто не витримав і заплакав: «Володимировичу, більше так не можу». Кварцяний зрозумів його стан і дозволив більше не бігати», - розповів спортсмен.

Темур Парцванія з теплом згадує свого тренера і зазначає, що саме завдяки Кварцяному багато чого навчився у футболі та завжди відчував підтримку.

Читайте також:

Можливо зацікавить