«Безпечніше знаходитись тут, ніж в Україні», - лучанка, яка втекла від війни в Ізраїль

«Безпечніше знаходитись тут, ніж в Україні», - лучанка, яка втекла від війни в Ізраїль

Жахлива війна в Ізраілі сколихнула увесь світ. Зачепила вона і українців. Нині в цій країні проживає чимало наших громадян. Є ті, хто родом з Луцька.

Лучанка Наталія зовсім нещодавно переїхала до Ізраїля. Планувала влаштувати своє життя. Втім раптове вторгнення з боку Сектора Гази обірвало ці плани, - йдеться у сюжеті каналу Конкурент ТВ.

«Я в Ізраїлі місяць, приїхала 6 вересня, оскільки мене тут хлопець. Я живу на півночі, біля Тверії, якраз місяць 6 жовтня було, як я приїхала, а сьомого почалася війна. Я теж втікала від війни в Україні», - розповідає жінка.

Наталія каже, про небезпеку проживання в Ізраїлі розуміла одразу.

«Я усвідомлювала, що країна Ізраїль – це завжди країна, яка в стані війни, грубо кажучи. Там не є так безпечно, але я також була впевнена в оборонних силах і в збройних силах Ізраїлю, я вважала, що безпечніше знаходитись навіть в Ізраїлі, ніж в Україні. А тут, як я приїхала, починала своє життя, навіть мені таке не спадало на думку», - зазначила Наталія.

Відтак, нині замість щасливого життя в Ізраїлі коханий Наталій – корінний ізраїльтянин, як і усі місцеві чоловіки, призвані захищати країну.

«Я зараз проживаю з його батьками, тому що він викликаний на базу військову. І так в цей приватний будинок є захищена, броньована кімната. В даний момент тут є спокійно. Якщо приєднається до цієї всієї історії ще Ліван, а Ліван у нас тут, якраз, біля півночі. Як би можна сказати, через дорогу Ліван, тоді може було більш так детальніше задумуватись, куди бігти»,- додала лучанка.

Те, що почнеться велика війна у Ізраїлі, як кажуть люди, не очікував ніхто. Навіть зважаючи на те, що війна для цієї країни досить звичне явище.Не очікувала цього і лучанка Вікторія, яка живе в Ізраїлі вже шість років.

«На даний момент я знаходжуся у самому тихому місці зі всіх, де тривають бойові дії, бо я знаходжуся за 300 кілометрів, але взагалі ціла країна у шоці, бо ніколи не очікували такої трагедії, яка сталася. Тим більше, ті події, які зараз відбуваються, відбувалися рівно 50 років назад», - розповіла Вікторія.

За роки життя в Ізраїлі Вікторія має чимало знайомих та близьких. Є ті, які нині перебувають в епіцентрі бойових дій.

«Звичайно, є знайомі, які живуть і працюють в тому саме епіцентрі подій, які зараз відбуваються, але на даний момент всі, звичайно, швидше десь знаходять найближче бомбосховище, тому що ракетні обстріли йдуть постійно. Особливо сьогодні атакували центр Тель-Авіва і Єрусалим і всі приближні місця, які прилягають до Тель-Авіва. В новинах попереджають людей, що найближчими днями можливо розгорнутися повномасштабна війна. Просять запасатися всім необхідним - водою, їжею.Як воно відбуватиметься, ніхто не знає, тому що кожної хвилини все міняється дуже швидко. Дуже шкода, дуже жахливі події, які відбуваються в них, які повтрачали сім'ї, повтрачали дітей і родичів, яких забрали в заручники. Звичайно, що це страшно», - каже лучанка.

Як додає Вікторія, у місто Елад, де нині Лучанка проживає, привозять евакуйованих жителів з місць активних бойових дій.

Лучани, з якими вдалося зв'язатися журналістам, зберігають спокій та вірять у те, що ізраїльська армія знищить терористів.

Варто зазначити, що ситуація змінюється щохвилини. Відомо, що армія Ізраїлю відновила контроль над усіма своїми містами. Тепер переходить у наступ на Хамас.

Читайте також:

Можливо зацікавить

«Він любив пшеничне поле і соняшники»: спогади дружини про загиблого на війні чоловіка Андрія Сапігу з Волині
фото

«Він любив пшеничне поле і соняшники»: спогади дружини про загиблого на війні чоловіка Андрія Сапігу з Волині

на щиті Волинь
відео

Назавжди молодий: на Волинь «на щиті» повернувся Герой Михайло Рудь

Поховання військового
фото

Поповнив лави Небесного Легіону: на Волині попрощалися з Героєм Леонідом Залевським

втрати війна

Навіки молодий: на Волині прощатимуться із Героєм Іваном Мельником

ухилянт покарання

Зловживає спритним та перебуває під наглядом лікаря-нарколога: волинянина засудили за ухилення від призову

поховання військового
фото

Зупинилося серце: на Волині прощались із Героєм Ігорем Стецюком

втрати

Друга втрата в громаді за тиждень: на Донеччині загинув Герой з Волині Руслан Сулім

На війні загинув Герой з Волині Олександр Муковський

На війні загинув Герой з Волині Олександр Муковський

поховання військового
фото

Тяжка хвороба обірвала життя: на Волині попрощались з Героєм Василем Майструком