Безробітний волинянин хотів «проскочити» через кордон з товаром на 300 тисяч гривень

Безробітний волинянин хотів «проскочити» через кордон з товаром на 300 тисяч гривень

На посту «Устилуг» митники виявили у ковельчанина незадекларовані 230 кг електрокабелю, автозапчастини, майже дві сотні нових модемів/роутерів. Орієнтовна вартість тимчасово вилучених на склад митниці предметів порушення – 300 тис. грн.

Під час повернення додому з Польщі у багажному відсіку «Рено» чоловік заховав товар, який потребує розмитнення, інформує пресслужба Волинської митниці.

Безробітний волинянин хотів «проскочити» через кордон з товаром на 300 тисяч гривеньБезробітний волинянин хотів «проскочити» через кордон з товаром на 300 тисяч гривень

Митники склали протокол та розпочали провадження в адміністративній справі. У подальшому в чоловіка, за умови сплати штрафу до державного бюджету у повному обсязі, буде можливість поміщення свого краму в режим імпорту з обов'язковим дотриманням заходів тарифного та нетарифного регулювання, в тому числі сплатою належних митних платежів.

Довідково: у супроводжуваному водієм багажі без сплати митних платежів можна ввозити для особистого користування на особу не більше 50 кг товару вартістю не більше еквіваленту 500 Євро (крім підакцизних). Відповідно до ч. 2 ст. 471 Митного кодексу недекларування товарів громадянами тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30 відсотків їх вартості. 

Читайте також:

Можливо зацікавить