Біля Бахмута йдуть бої за важливу залізницю: що кажуть у ЗСУ

Біля Бахмута йдуть бої за важливу залізницю: що кажуть у ЗСУ

У районі Кліщіївки на Бахмутському напрямку тривають бої. ЗСУ контролюють вогнем трасу "Бахмут-Горлівка", що значно погіршує логістику окупантів. 

Про це повідомив в ефірі Радіо Свобода. «Донбас. Реалії» керівник прес-служби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

Стало відомо, що окупанти втратили підступи до Кліщіївки та Андріївки.

«Кліщіївка та Андріївка схожі на валізу без ручки, який нести важко і кинути складно. Росіяни втратили підступи до цих населених пунктів, утримання не призведе ні до яких успіхів. Навпаки - сприятиме тому, що ми будемо завдавати ударів їхнім військам», - сказав Євлаш.

Коментуючи інформацію ISW про те, що ЗСУ нібито вже почали штурм на схід від Кліщіївки - за залізницею, Євлаш зазначив, що у цій ділянці є деяка складність.

«Залізниця є таким штучним валом, за яким можна сховатися. У цьому полягає основна складність. Тому що вище за залізницею будь-яка зі сторін відразу стає дуже сильно помітною. Найскладніша ситуація - якраз в тому перетині. Далі вже потрібно закріпитися, що теж не так легко», - пояснив військовий.

Противник намагається контратакувати, щоб перешкоджати ЗСУ розвивати свої штурми.

«У них залишилося ще кілька трас, які ведуть в окупований Бахмут з тимчасово окупованої території. Але вогневий контроль за трасою "Бахмут-Горлівка" - це як відрізати людині ногу», - висловився Євлаш.

Логістика окупантів через регулярні удари ЗСУ дуже сильно страждає.

Читайте також:

Можливо зацікавить