Бійки, поліція та погрози: на Волині «тітушки» завадили громаді перейти до ПЦУ. Відео

Бійки, поліція та погрози: на Волині «тітушки» завадили громаді перейти до ПЦУ. Відео

 Невідомі люди завадили мешканцям села Волошки, що у Ковельському районі, перейти до ПЦУ. Активісти заявляють, що це були «тітушки». Саме вони зірвали сільські збори, що мали відбутися 20 серпня. Відтак, люди звернулися до правоохоронці з проханням з'ясувати, хто ці люди.

Про це пише «Ковель медіа»

У повідомленні йдеться, що місцевий активіст завідуючий клубом Володимир Лисюк  виступ та заявив про перехід до ПЦУ мешканці села Волошки   13 серпня 2023 року на святкуванні дня села.  Але місцевий священник та настоятель Свято-Миколаївської релігійної громади УПЦ (МП) Віталій Лашта був проти та навіть взявся погрожувати активісту.

«Що далі вони рухались, готуючись до проведення загальних зборів парафіян, які мали стати завершальним етапом в переході релігійної громади до ПЦУ, то більше нервував отець Віталій. Він ходив по хатам вірян, переконував їх не робити цього, а коли дізнався, що зібрано вже багато підписів за перехід, то увірвався без запрошення до приватного помешкання Володимира Лисюка. При цьому з вуст батюшки лунали нецензурна лексика та погрози»,- йдеться у матеріалі.

Також активісти повідомляють, що невідомі люди зірвали збори села, де люди мали вирішити долю храму.

«В неділю, 20 серпня, волошківці прийшли до сільського будинку культури на заздалегідь оголошені загальні збори, то побачили чималий натовп чужих людей, серед яких були чоловіки спортивної статури. Селяни їх відразу охрестили «тітушками». Внаслідок штовханини та хуліганських дій з боку заїжджих осіб проведення зборів було зірвано. «Тітушки» навіть побили активістів»,- йдеться у повідомленні.

Тож місцеві жителі звернулися письмово звернулися до керівника Волинської обласної прокуратури Віктора Тимчука з проханням провести службове розслідування щодо дій начальника Любомльського відділу Ковельської окружної прокуратури Володимира Ющика, який, будучи присутнім біля будинку культури, на думку багатьох громадян, сприяв священнику УПЦ (МП).

Окрім цього люди написали у поліцію заяву щодо вчинення хуліганських дій та незаконного проникнення священника на приватну територію.

Також у матеріалі йдеться, що люди не здаються та йдуть до своєї мети. На Покровну літургію, що відбулася 1-го жовтня, прибула велика кількість парафіян. Відправа, яку провели благочинний Андрій Сех, отці Валерій Братунь та Володимир Семенюк, пройшла на високому піднесенні. 

Читайте також:

Можливо зацікавить