Бої за Роботине: у ЗСУ розповіли, чи прорвалися росіяни

Бої за Роботине

Російські окупанти, ймовірно, змогли прорватись в населений пункт Роботине Запорізької області. Але у ЗСУ цю інформацію не підтверджують.

Про це в ефірі телеканалу «Еспресо» повідомив депутат Запорізької обласної ради Сергій Лишенко. Водночас, у повідомленні Сил оборони Півдня зазначили, що бої за населений пункт тривають, російські окупанти не мають успіху на цій ділянці фронту.

За словами Сергій Лишенка, лінія фронті в районі населеного пункту Вербове також зсунулась на користь противника.

«Ворог потрохи відтісняє й відвойовує те, що вдалося вибити під час тогорічного контрнаступу ЗСУ», - зауважив Лишенко.

Він додає, що росіяни крок за кроком просуваються активно застосовуючи авіацію.

«Спочатку росіяни скидають КАБи, які б'ють по опорних пунктах і точкам оборони ЗСУ, які наближені до зони бойових дій. Або, які розташовані на лінії розмежування», - сказав він.

Депутат облради наголошує, що після авіаудару росіяни починають потужну артпідготовку по тих же цілях.

«Потім невеликі групи, інколи по 2-3 людини, намагаються просунутися якомога далі від своїх позицій і почати окопуватися, щоб забезпечити собі позиції. Тобто просуваючись на 100-200 метрів вони фіксуються, закопуються, а потім їхні дії повторюються. І так, крок за кроком, по 100 метрів росіяни вже зайшли в Роботине», - додав Лишенко.

В той же час, Сили оборони Півдня відреагували на заяву депутата Запорізької обласної ради Сергія Лишенка й зазначили, що його інформація про закріплення російських військ в Роботиному не відповідає дійсності.

«У зоні відповідальності 65 ОМБр , яка обороняє населений пункт Работине, дійсно відбуваються регулярні сутички із ДРГ противника, які заходять у село і намагаються там закріпитися. Але успіху окупанти не мають», - зазначають в ЗСУ.

Крім того, в 65-й окремій механізованій бригаді зазначили, що атаки противника підрозділи відбивають артилерією ще на підступах до Роботиного, а розрізнені групи окупантів бійці 65 бригади і суміжних підрозділів знищують ударними дронами й мінометними розрахунками

«Сьогодні цей населений пункт утримують бійці Сил оборони України. Отже ворог його не контролює», - йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Можливо зацікавить