«БРСМ, Мотто та VST найбільше крадуть податків», - експерт Сергій Куюн

«БРСМ, Мотто та VST найбільше крадуть податків», - експерт Сергій Куюн

У всьому світі прийнято вважати нафтову галузь взірцем успіху, тоді як в Україні це здебільшого жебраки.

Про це написав експерт ринку пального, директор Консалтингової компанії «А-95» Сергій Куюн.

За його словами, таке враження складається при ознайомлені з податковими деклараціями, а не з реальними доходами та прибутками власників автозаправних станцій.

«Свіжі офіційні дані за ІІ квартал поточного року показують, що серед найбільших 10 мереж АЗС за кількістю станцій прибуток мають лише півтори мережі», - пояснює експерт у дописі. 

Так, ОККО має 20% станцій та 32% продажів серед ТОП-10, а сплатила 82% податку на прибуток та 53% всіх податків від загальної сплати найбільшими компаніями. Сумарно вони завжди були першими, а у ІІ кв. 2024 стали лідерами абсолютно у всіх дисциплінах – ПДВ, ПнП, ПДФО, ЄСВ. Ще 14% ПнП сплатив WOG.

Решта 8 мереж з понад 1000 АЗС мужньо розділили між собою 3% ПнП.

БРСМ-Нафта, Мотто та VST заплатили не більше 4 коп. податку на прибуток на літр пального. Ці 3 мережі АЗС очолили податковий антирейтинг ІІ кварталу. БРСМ має частку 13% у продажах поміж усіх мереж автозаправок. І лише 0,7% у сплаті податку на прибуток.

«Їжте, шановні громадяни воюючої країни! Питання до податкової: скільки це знущання і грабунок країни ще триватиме?» - звертається експерт у дописі. 

До слова, раніше лабораторні дослідження виявили у зразках бензину з «БРСМ-Нафта» та МOTTO вміст спирту 25-35%, що вбиває двигун. У «комплекті» йшли перевищення показників сірки, бензолу й підвищений вміст.

«БРСМ, Мотто та VST найбільше крадуть податків», - експерт Сергій Куюн

Читайте також: 

Можливо зацікавить