Буданов заявив, що війна може тривати ще довго

Буданов заявив, що війна може тривати ще довго

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов каже, що в Росії вже посилюються кризові явища, але війна зможе проходити ще довго – росіяни не будуть підписувати жодного договору з Києвом та коаліцією союзників.

Про це він написав у статті NV  

Один із варіантів – Росія й надалі здійснюватиме хаотичні обстріли території України, але без ведення потужних бойових дій.  

«Є такі випадки в історії, коли давні війни між державами юридично так і не завершені. Простий приклад – РФ і Японія, після 1945 року вони так і не підписали мирний договір через Північні острови. Цій територіальній проблемі вже понад 70 років. Тому цей сценарій дуже вірогідний і тут, бо у РФ значні територіальні апетити щодо України, які стосуються не лише Криму. Звісно ж, ці апетити ніхто не збирається задовольняти», - написав Буданов.

Буданов також зазначив, що системні зміни в російській економіці, зовнішнє постачання товарів військово-технічного призначення і психологічний фактор – зростання втоми від війни у суспільстві, вплинуть на те, скільки ще Росія зможе вести бойові дії високої інтенсивності.

«Поки що у РФ ще зберігається економічна стійкість. Так, ми спостерігаємо в них масштабну кризу пального, різке подорожчання продуктів харчування (за останні два місяці там двічі підскочили ціни на 15−20%) та інших товарів і послуг. Це все розхитує їхню економіку та соціальну сферу, реальні проблеми вони відчують 2025 року», - уточнив очільник ГУР.

Проте ланцюги виробництва у Росії поки що не зруйновані й здатні зберігатися ще не один рік. Буданов стверджує, що зараз дуже важливо слухати економістів, які моделюють ситуації, з урахуванням безлічі різноманітних даних.

Читайте також:

Можливо зацікавить