Бути єгерем: у мережі показали як волинські лісівники готуються до зими
Любешівські лісівники розповіли про особливості роботи єгеря та зимівлю диких тварин.
Про це пише пресслужба ДП «Любешівське лісомисливське господарство».
Бути єгером – щоденна клопітка праця. Вміння розбиратись у звичках і житті тварин, розрізняти їх за слідами, знати, як допомогти за потреби, – це перш за все.
А ще в обов’язки єгеря входить патрулювання угідь вдень та вночі, створення гарних умов для диких звірів – з достатньою кормовою базою.
Особливо це важливо у зимовий період, коли необхідно забезпечити диких звірів додатковою їжею. Для цього лісівники готують підгодівельні майданчики.
«Наразі тут проростає молоде жито, є кормові віники, кукурудза та сіно, – вони допомагають звірам пережити зиму, коли самостійно їжу не легко знайти», – розповідає єгер Гірківського лісництва ДП «Любешівське ЛМГ» Олександр Дударчук про один із підгодівельних майданчиків підриємства.
В угіддях підприємства мешкають різні тварини. Зокрема у вольєрі Залізницького лісництва живуть 18 благородних оленів – вони мають щоденне дворазове харчування.
«В холодний період року раціон рогатих красенів збагачується більш калорійними кормами, добавляється жом, кукурудза, сіно, корнеплоди», – розповідає Андрій Масюк, мисливствознавець ДП «Любешівське ЛМГ».
Загалом на підприємстві налічується 11 підгодівельних майданчиків. На сьогодні працівниками підприємства заготовлено 4 т сіна, 4 200 шт. кормових віників, 21 т зернових, 3 т корнеплодів, 10 т жому, 200 кг солі.