Руїни ресторану «Черемшина» у луцькому парку. Хто за них відповідає?

Руїни ресторану «Черемшина» у луцькому парку. Хто за них відповідає?

Колишній літній ресторан під накриттям «Черемшина» був розташований у Центральному парку міста Луцька. Про колись популярний та велелюдний заклад тепер нагадують лише бетонні стовпи посеред парку. Навести лад там мали б власники, проте, вони не звертають на нього увагу.

У соцмережах лучани активно діляться спогадами про колись популярний заклад «Черемшина», назва якого була взята з однойменного куща, що ріс посередині літнього кафе.

 

Керівник департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль у коментарі виданню ВСН  розповів, що наразі це майно перебуває у приватній власності. А сам він кафе-ресторан «Черемшина» пам'ятає зі своїх шкільних часів. 

«Пам'ятаю «Черемшину». Коли це кафе функціонувало, я ще був школярем. Знаю, що воно воно перебуває у приватній власності, тож жодних законних способів впливу на нього ми не маємо».

Руїни ресторану «Черемшина» у луцькому парку. Хто за них відповідає?Руїни ресторану «Черемшина» у луцькому парку. Хто за них відповідає?

Знайти якісь важелі впливу та зайнятися питанням зовнішнього вигляду або функціональності цього об'єкта - досить проблематично, кажуть у департаменті містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради, адже будь-які рішення залежать лише від бажання або не бажання власника.  

«Це є приватна власність, об'єкт там стоїть і жодних дозволів від міста власнику на це не потрібно. Об'єкт не експлуатується. Інша справа, якщо власник почне його реконструйовувати чи будь-що там робити - тоді потрібна і буде проведена дозвільна процедура. В якому стані стоїть цей об'єкт, то вже інше питання. Наразі власник не звертався та не висловлював бажання щось там робити», - кажуть працівники департаменту.

До слова, десять років тому у Луцькій міській раді ініціювали створення тимчасової комісії, яка обстежувала та вивчала ймовірність відновлення кафе «Черемшина». Проте, жодних дій так і не було здійснено. 

Натомість в коментарях під дописом лучани пригадують, яким заклад був до того як припинив роботу і почав руйнуватися. 

«Столики стояли по периметру майданчика, а посередині ріс розлогий кущ черемшини. Потрапити туди було досить проблематично через постійні черги. Ті, кому пощастило, могли посмакувати шашликом та запеченою на мангалі рибою»,

«Пам'ятаю ..і зовнішні стіни, як зараз бачу - зі скляних квадратів».

«Там була Черемшина! Холодне пиво та смачні закуски,одне на весь тоді парк,черги страшні - одним словом СОВОК. РОМАНТИКА, не те що зараз».

Читайте також:

Можливо зацікавить

війна в Україні

Вивозив побратимів не на броні, а у цивільному джипі-пікапі: на війні загинув Герой з Луцька Юрій Сілюк

напад алкоголь

Каже, що все мов у тумані: лучанин після пиятики напав на компаньйона

доброволець війна

Міг не йти на війну: загинув доброволець з Луцька Влад Чайка

футбол Діденко Кварцяний

«Траплялися жорсткі моменти»: ексфутболіст поділився спогадами про роботу з відомим тренером з Луцька

зловживання суддя

Зловживання впливом: апеляційна палата звільнила від покарання колишнього суддю з Луцька

«Це сержант-легенда, він дуже багато зробив для нашої країни»: спогади про Героя з Луцька Олександра Ющенка
відео

«Це сержант-легенда, він дуже багато зробив для нашої країни»: спогади про Героя з Луцька Олександра Ющенка

На війні загинув 41-річний Герой з Волині Євгеній Поліщук

На війні загинув 41-річний Герой з Волині Євгеній Поліщук

У Луцьку помер хлопець, якого вдарило струмом на даху вагона

У Луцьку помер хлопець, якого вдарило струмом на даху вагона

футбол війна Тимощук

У Росії вже заявили, що зрадник з Луцька Тимощук виграє суд проти України