Через дощі та хмарність: розповіли, коли відключатимуть електроенергію 24 травня

Через дощі та хмарність: розповіли, коли відключатимуть електроенергію 24 травня

У п'ятницю, 24 травня, графіки відключень електроенергії діятимуть протягом усієї доби у всіх регіонах України через дощі та щільну хмарність. 

Про це повідомляє Укренерго.

Графіки погодинних відключень застосовуватимуться з 00:00 до 24:00 по всій території України для промислових та побутових споживачів. Водночас обмеження енергоживлення не діятимуть для об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення.

В Укренерго пояснюють, причиною запровадження таких графіків є щільна хмарність у більшості областей. Це заважає сонячним електростанціям працювати на максимум, тому й у денні години в українській енергосистемі буде дефіцит. 

«Відключення можуть бути застосовані при перевищенні визначених лімітів обсягів споживання, які Диспетчерський центр «Укренерго» щовечора доводить до кожного обленерго. Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах», - додають у повідомленні.

Читайте також: 

Можливо зацікавить