Через свою довірливість лучанка «попала» на 100 тисяч гривень

Через свою довірливість лучанка «попала» на 100 тисяч гривень

До правоохоронців звернулася жителька Луцька та розповіла, що отримала повідомлення від товариша про нагальну потребу в коштах. Жінка довіряла цій людині, тому відразу ж погодилася переказати гроші на вказану карту. 

Як з’ясувалося згодом, акаунт друга зламали, і так лучанка втратила близько 100 тис. грн, – інформує сектор комунікації поліції Волинської області.

Як повідомили правоохоронці, це непоодинокий випадок, їх у поліції області фіксують по декілька на добу. Зламавши сторінку, шахраї від імені власника акаунта розсилають підписникам однакові повідомлення на зразок: «Привіт! Позич, будь ласка, гроші до завтра! Дуже треба!» Суму шахраї зазначають різну, вказують номери своїх карток, у такий спосіб привласнюють кошти осіб, які погоджуються їх позичити.

«Аби не потрапити на гачок до шахраїв, отримавши таке прохання, зателефонуйте та запитайте у друга, чи це дійсно він просить вас про допомогу. Також для більшої безпеки радимо застосувати двоетапну автентифікацію. Вона дозволить при в вході в обліковий запис перевіряти вашу особу через пошту, або номер мобільного телефону», – застерігають правоохоронці.

Читайте також:

Можливо зацікавить