Через збройну агресію рф в Україні загинуло 223 дитини

Через збройну агресію рф в Україні загинуло 223 дитини

В Україні від початку повномасштабного вторгнення росії постраждали 633 дитини. Про це повідомляють в Офісі генерального прокурора з посиланням на дані ювенальних прокурорів.

«Більше ніж 633 дитини постраждали в Україні внаслідок збройної агресії російської федерації. Станом на ранок 7 травня, за офіційними даними, число жертв-дітей не змінилося - 223. Зросла кількість поранених - 410», - йдеться в повідомленні.

Ці дані не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Згідно з отриманими ювенальними прокурорами даними, найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 139, у Київській - 116, Харківській - 98, Чернігівській - 68, Херсонській - 46, Миколаївській - 44, Луганській - 37, Запорізькій - 27, Сумській - 17, у Києві - 16, у Житомирській області - 15.

Так, 5 травня внаслідок обстрілу ворогом житлових будинків у с. Червона Поляна Ізюмського району Харківської області отримав поранення 11-річний хлопчик.

4 травня колона приватних автомобілів, яка виїхала з Вовчанська Чугуївського району Харківської області у смт Старий Салтів, була обстріляна. Шестимісячна дитина, яка перебувала в одній із машин, отримала поранення. Крім того, зникла 13-річна дівчинка.

Внаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів збройними силами росії українських міст та сіл пошкоджено 1635 закладів освіти, 126 з них зруйновано повністю.

Можливо зацікавить