Чи будуть у школах Луцька встановлювати металошукачі та чергувати поліцейські

Чи будуть у школах Луцька встановлювати металошукачі та чергувати поліцейські

У Луцьку готові до можливих посилень безпекових заходів у закладах освіти, проте наразі відповідних розпоряджень не отримували. 

Днями міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко оголосив про наміри ввести посаду поліцейського у школах. Фахівців для несення служби у навчальних закладах відбиратимуть за конкурсом, вони пройдуть ретельну перевірку та спеціалізоване навчання, щоб бути готовими до будь-яких викликів.

Також Клименко додав, що у школах будуть встановлені металошукачі. Такі заходи планують впровадити для формування безпечного освітнього середовища. 

Керівник департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар у коментарі виданню ВСН розповів, що про такі наміри знають та готові до їх впровадження, проте офіційних повідомлень наразі не отримували.

«Поки така інформація - тільки в інтернеті. Наразі в цілях безпеки ми робимо все необхідне, в кожному закладі освіти у нас встановлені тривожні кнопки, які відповідним чином працюють. 

Решту будемо напрацьовувати надалі згідно рекомендацій, пропозицій та роз'яснень Міністерства внутрішніх справ і Міністерства освіти та науки України».

До слова, в Україні тривожними кнопками обладнані 70% закладів освіти.

Читайте також:

Можливо зацікавить