Чи є корупція у найвищих ешелонах влади Волині: відповідь НАЗК

Чи є корупція у найвищих ешелонах влади Волині: відповідь НАЗК

У вищих ешелонах влади на Волині немає корупційних зловживань. Про це сказав заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Микола Корнелюк, відповідаючи на запитання журналістів ВСН під час брифінгу у стінах Волинської ОВА. 

Захід відбувся у четвер, 27 червня. Журналісти ВСН поцікавилися, чи є корупція серед найвищих посадовців Волинської області.

«Я звик оперувати фактами. Якби були корупційні зловживання, то були б кримінальні провадження. Раз їх немає, то немає і зловживань», - сказав посадовець.

Разом з тим, посадовець розповів про потенційні корупційні ризики на Волині. За його словами, вони можуть виникнути при будівництві фортифікаційних споруд в області, а також при використанні лісових ресурсів. Проте, як акцентував Микола Корнелюк, ці питання контролює як НАЗК, так і інші правоохоронні органи.

«Волинська область – на другому місті після Харківської за сумою коштів, яка була виділена на будівництво фортифікаційних споруд. Звичайно, що у цій сфері можуть бути корупційні ризики. Але перевіркою використання цих коштів займається і НАЗК, і інші правоохоронні органи.

Друге – це використання лісових ресурсів. Якщо говорити про діяльність комунальних підприємств, то ситуація тут притаманна усім областям і не можна говорити, що тільки на Волині», –  підкреслив Микола Корнелюк.

Читайте також: