Чи не найвища в Україні: чим цікава височезна гойдалка на Волині

Чи не найвища в Україні: чим цікава височезна гойдалка на Волині

Єдина на Волині та чи на найвища в Україні. Гойдалка у селі Поромів Володимирського району вже близько двох років манить до себе туристів. Журналісти приїхали сюди у будній день, але все одно застали відвідувачів.

Ідея створити високу гойдалку з'явилася ще три роки тому, після того, як в громаді дізналися про подібну локацію на Закарпатті. Будувало цю гойдалку пів села. Долучилися місцеві підприємці та лісівники, які допомогли знайти високі сосни, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Тож на досить бюджетну, але ефектну атракцію пішло мінімум витрат. Встановили гойдалку на одній з найвищих точок громади, навпроти недобудованої 10-ї шахти.

Реалізували задум із гойдалкою наприкінці 2021-го. Тоді не збиралися ставити рекорди, але так же вийшло, що промівська гойдалка обігнала закарпатську висотою майже 9,5 метрів. Голова громади каже, не знає, чи поромівська гойдалка нині найвища в країні.

Та й за таким статусом громада не женеться. Найперше, хочуть вдосконалити місце відпочинку, яке так полюбилося і місцевим, і туристам.

«Мангали поставили, таке мінімально зробили, окультурили трошки, але ми не доробили те, що хотіли, але багатьом людям подобається, і ще багато, що плануємо зробити, щоб було краще, цікавіше».

Завершити локацію завадила повномасштабна війна. З часом на території гойдалки планують створити багатофункціональну зону відпочинку, розмістити дитячі майданчики та проводити різноманітні заходи. А поки сюди їдуть гойдатися та відпочивати з сусідніх областей і навіть за кордону. Місця неодноразово відвідували представники іноземних делегацій.

Крім чудової локації для відпочинку, гойдалка стала ще й хорошим маркетинговим ходом. Завдяки її появі про Поромівську громаду знають не лише в Україні, а й за її межами. До слова відвідати Гойдалку можна у будь-який день та час безоплатно.

Читайте також:

Можливо зацікавить