Чи подорожчає проїзд у Луцьких тролейбусах через вартість електроенергії?

Чи подорожчає проїзд у Луцьких тролейбусах через вартість електроенергії?

Вартість електроенергії з цього місяця зросла майже вдвічі. У Луцьку активно курсує містом електротранспорт, тож, логічно, виникає питання, чи вплине це на вартість квитка.

У результаті зростання тарифу влада очікує на те, що люди приділятимуть більше уваги заходам енергоефективності у власних оселях, зокрема, будуть встановлювати LED-лампи, утеплювати приміщення, купувати енергоефективну побутову техніку і обладнання, та й загалом стануть більш енергоощадними. 

В той же час, здорожчання електроенергії вплине на різні сфери життя громади. Журналісти ВСН поцікавилися у представників міської влади, чи позначиться це на вартості проїзду у тролейбусах?

Як повідомив директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль, подорожчання проїзду не передбачається.

«Вартість електроенергії зросла для населення, а для юридичних осіб - не змінилася. Тож наразі вартість проїзду у тролейбусах не зміниться», - запевнив він.

Стосовно ж вартості проїзду у маршрутках, (оскільки, можливо, пальне здорожчає найближчим часом), Борис Смаль зауважує:

«В діючому тарифі введена дорожча вартість пального, ніж воно є зараз, тому, вважаю, що перевізники не будуть звертатися про підняття ціни».

Нагадаємо, з 1 червня в Україні підняли тариф на електроенергію для побутових споживачів. Новий тариф становить 2,64 гривень за кВт-год. Причиною подорожчання є необхідність відновлення пошкодженого ракетними та дроновими ударами обладнання, закупівлі палива для електростанцій та створення запасів на випадок аварій. Масштаби пошкоджень значні і на відновлення треба приблизно 45-46 млрд. гривень.

Новий тариф у 2,64 гривні за кВт-год діятиме для всіх домогосподарств, незалежно від обсягів споживання. У червні платіжки за світло зростуть наступним чином:

  • якщо спожито 250 кВт-год - 660 гривень (було 360)
  • якщо спожито 500 кВт-год - 1320 гривень (було 780)
  • якщо спожито 1000 кВт-год - 2640 гривень (було 1620)

Читайте також:

Можливо зацікавить