Чи зможуть батьки заходити до садочків та шкіл Луцька з початку нового навчального року

Чи зможуть батьки заходити до садочків та шкіл Луцька з початку нового навчального року

З 1 липня в Україні завершилася дія карантину та режиму надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією COVID-19. Це означає, що всі обмеження: масковий режим, обов’язкова вакцинація, заборона батьками заходити до навчальних закладів тощо, зняті. Проте, на зміну ковідному карантину прийшов військовий стан, тож задля забезпечення заходів безпеки у Луцьку правила встановлюватимуть самі навчальні заклади.

Про це виданню ВСН розповів директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар.

«Керівники освітніх закладів на педагогічних радах вирішуватимуть питання заборони або дозволу входу в заклад освіти. Моя особиста думка: недоречно входити в заклад освіти, де є скупчення дітей, людині, стан здоров'я якої неперевірений, без медичної книжки тощо.  Хвороб зараз дуже багато: кір, віспа, паротит, краснуха, той самий ковід лишився, тому ми повинні бути свідомими. Також заборона мусить бути і задля забезпечення заходів безпеки в умовах військового стану», - наголосив Віталій Бондар.

Нагадаємо, у травні 2020 року у МОЗ видали рекомендації та правила для закладів дошкільної освіти, аби вони могли організувати безпечне навчання для дітей, зокрема, вихователі повинні зранку забирати дітей у батьків на території закладу, але за межами будівлі, щоб батьки не заходили до приміщення. Так само ввечері передавати дітей батькам.

Читайте також:

Можливо зацікавить