Чинний нардеп перейшов на бік окупантів

Чинний нардеп перейшов на бік окупантів

Народний депутат України Олексій Ковальов, який перебуває на тимчасово окупованій Херсонщині, визнав, що співпрацює із окупантами рф та заявив, що «росія там надовго». Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження за колабораціонізм.

Свою позицію він висвітлив на фейсбук-сторінці.

Він повідомив, що побував на дуже важливій для нього зустрічі із першим заступником голови адміністрації президента рф сергієм кірієнком.

«По-перше, було заявлено, що Росія тут серйозно і назавжди! По-друге, ми озвучили всі свої питання та побажання на зустрічі», - пише Ковальов.

За його словами, планується повномасштабна інтеграція фермерів Херсонщини в економічну модель Росії.

«Будуть використані всі інструменти підтримки виробників сільськогосподарської продукції, що працюють на території РФ.Думаю, скажу не тільки про себе, а й про інших учасників зустрічі - люди вийшли з усвідомленням, що Росія нас чує і розуміє.Окрім агарних питань обговорювали ще й статус Херсонської області - повторюсь Росія назавжди і тісніша інтеграція з Росією вже відбувається», - йдеться в дописі колаборанта.

Як повідомляє ДБР, проти нардепа порушили кримінальне провадження.

Оперативники Бюро встановили, що депутат співпрацює з окупаційними силами російської федерації на тимчасово окупованій території Херсонської області. Підконтрольні йому підприємства постачають харчову продукцію до Автономної Республіки Крим з подальшою реалізацією на території рф, а також завозять на Херсонщину паливно-мастильні матеріали з окупованого Криму.

Депутат забезпечує розміщення особового складу окупаційних сил у приміщеннях підконтрольному йому санаторію, що розташований у місті Гола Пристань Херсонської області.

Нардеп був членом фракції «Слуга народу», нині його членство призупинене.

Можливо зацікавить