Чому українцям почали частіше вимикати світло: в Міненерго відповіли, що відбувається

відключення світла в Україні

Причиною частих відключень електроенергії в Україні стали атаки Росії на енергетичні об'єкти. З понеділка ситуація значно погіршилася через суботню атаку окупантів.

Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі телемарафону.

За її словами, у вихідні дні споживання електроенергії менше, ніж у робочі будні, коли працює промисловість. Саме тому наслідки атаки РФ, яка відбулася 22 червня, відчулися найбільше з понеділка.

Гринчук зазначила, що наразі дефіцит в енергосистемі триває, а генерація електроенергії в Україні недостатня. Водночас зростає споживання через спекотну погоду, що ще більше ускладнює ситуацію.

«На жаль, відремонтувати пошкодження, особливо за останні атаки, не так швидко вдається, однак ми цим займаємось», - наголосила заступниця міністра енергетики.

Також Гринчук додала, що наразі ремонтуються кілька атомних блоків. Енергетики готують ядерні об'єкти до опалювального сезону влітку, щоб вони були в задовільному стані взимку, коли навантаження на енергосистему буде значно більшим. За її словами, виведення блоків з ремонту покращить ситуацію з генерацією електроенергії.

«Ми постійно з місцевими органами влади й операторами систем розподілу на місцях намагаємось удосконалювати ці графіки, враховуємо всі скарги наших споживачів для того, що покращувати ту ситуацію, яка є», - зазначила вона.

Читайте також:

Можливо зацікавить