Сім'я з Волині хоче усиновити трьох дітей іншого подружжя: у чому проблема. Відео

Сім'я з Волині хоче усиновити трьох дітей іншого подружжя: у чому проблема. Відео

Подружжя родом з Нововолинська, яке має двоє своїх дітей, має намір усиновити двох братиків і сестричку з Берестечківської громади. Щоправда, є одне «Але» - діти мають законних батьків, які не позбавлені батьківських прав. І зараз вони в судовому порядку намагаються відвоювати право виховувати своїх дітей самостійно.

Мова йде про двох братиків - 8 та 4 років та їхню 6-річну сестричку, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.

Їхні батьки перебувають у місцях позбавлення волі за дрібні крадіжки. Їх спробували лишити батьківських прав, щоправда, суд таке рішення не підтримав, а постановив тимчасово вилучити дітей з проблемної сімʼї. Але зараз соціальна служба наполягає на позбавленні батьківських прав. Щоправда, дітей поселили у сімʼї з Нововолинська, яка зараз претендує усиновити цих дітей, коли їхніх батьків таки позбавлять батьківських прав. Прийомні батьки уже мають двох своїх дітей. Біологічна мама вийшла на звʼязок у режимі онлайн конференції. Вона розповіла, що планує «воювати» за своїх дітей, бо ж термін її незабаром завершиться. Також розповіла, що чула, що нібито її дітей вивозили за кордон без її відома. Усі її прохання дати можливість поспілкуватися з дітьми по телефону - отримали нуль реакції. 

«Я написала тільки відправила лист на Нововолинську соціальну службу для того, щоб мені надали дані, мобільні номера, по яких я можу звʼязатися зі своїми дітьми. На цей час я ще не маю ніякою відповіді», - розповідає матір. 

Відібрали дітей у батьків 12 грудня 2021 року, а у прийомну сімʼю ці діти потрапили через 4,5 місяці після відібрання, в саме 7 квітня 2022 року. Саме у цей день Нововолинський міськвиконком тільки зареєстрував прийомну сімʼю Аліни та Олександра Ренкасів. На момент, коли діти потрапили на виховання до Ренкасів, дітям було 2, 4 та 6 років. Через кілька днів після того, як їх офіційно віддали під тимчасову опіку, бабуся малюків звернулася до Нововолинського міськвиконкому з приводу того, щоб їй визначили спосіб та форму спілкування з онуками. Їй дозволили з ними бачитися раз на два місяці. Пані Аліна каже, що цих дітей їм послав Бог, проте від розмови відмовилася.

Читайте також:

Можливо зацікавить