Данілов визнав провал з контрнаступом ЗСУ та назвав причини

Данілов визнав провал з контрнаступом ЗСУ та назвав причини

ЗСУ пішли у великий наступ і змогли звільнити практично відразу велику ділянку окупованої землі в Харківській і Херсонській областях. Всі в країні думали, що після цього ривка незабаром буде перемога і війна припинитися. Але все сталося інакше.

Про це заявив Секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє BBC.

Він визнав, що прогнози були надто оптимістичні і з настанням зими контрнаступ зайшов у глухий кут. Вся справа була в тому, що у росіян була перевага в повітрі.

«Українські сили сподівалися повернути собі ділянки території, завойовані Росією під час вторгнення у лютому 2022 року, а також перерізати Російські лінії постачання до Криму. Але через відсутність переваги в повітрі і потужної російської оборони наші зусилля, схоже, зайшли в глухий кут з настанням зими», — сказав Данілов.

 Він додав, що Україна продовжить боротьбу і сподівається на отримання нових пакетів західної допомоги, які допоможуть наблизити перемогу.

«Пакет на суму 60 мільярдів доларів зараз втягнутий у внутрішню партійну політику, а час до різдвяних канікул в Конгресі закінчується. Менша частина республіканських законодавців у США скептично ставиться до надсилання додаткових коштів. Але якщо трапиться так, що ми отримаємо подарунок до Різдва, ми будемо цьому раді», — зауважив Данілов.

Читайте також:

  • Зеленський обіцяє власне житло усім, кому з початку війни присвоєно звання Героя

Можливо зацікавить