Де у Луцьку найчастіше орендують квартири?

Де у Луцьку найчастіше орендують квартири?

Луцьк - адміністративний центр Волинської області - славиться своєю багатою культурою, давньою історією та сучасними перспективами. Він поєднує в собі комфорт та всі можливості сучасного життя разом з чарівністю історичного центру міста. Старі будівлі, розташовані в центрі, церкви та монастирі, які були зведені ще за часів середньовіччя, надають місту незрівнянного шарму та створюють неповторну атмосферу, яку неможливо не відчути прогулюючись його вуличками.

Невпинний розвиток міста пропонує його жителям та гостям не тільки історичні пам'ятки, а також сучасні можливості для проживання - тут безліч ресторанів, торгово-розважальних центрів та кафе, а також парків та зелених зон. Якщо ви бажаєте приїхати сюди на пару днів, а, можливо, і залишитись на певний час, пропонуємо вам зняти квартиру у Луцьку та переконатись, що це місто може стати ідеальним для початку нового етапу вашого життя.

Луцьк - основні переваги

Однією, якщо не найголовнішою, перевагою Луцька перед іншими обласними центрами є його фінансова доступність - тут суттєво нижча вартість життя у порівнянні з Києвом або Львовом. Це стосується насамперед ринку оренди нерухомості, а також цін на послуги та продукти харчування. Тому саме це місто для переїзду обирають і молоді сім’ї, і люди старшого віку. Особливо привабливим місто стає для молодих спеціалістів різних галузей, так як тут розташовані численні компанії та підприємства, які пропонують робочі місця. Розвинена інфраструктура, достатня кількість громадських засобів пересування, ресторани та кафе, а також вищі навчальні заклади - це все можна віднести до беззаперечних переваг цього міста.  Тож давайте дізнаємось, яким районам надають перевагу при пошуку оренди в місті Луцьк.

Центральний район

Звісно, одним із найбільш популярних районів для оренди є Центральний, і це не дивно, оскільки він має ряд привілеїв. В самому центрі знаходяться всі адміністративні будівлі, а також банки, кафе та торговельні центри. Особливо у випадку, якщо ваш офіс буде знаходитись в центрі, варто задуматись про оренду саме тут. В центрі розташовані також і навчальні заклади, завдяки чому студенти вибирають саме цю локацію для проживання. Варто також зазначити, що тут проходять головні маршрути громадського транспорту, що забезпечить вам безпроблемне сполучення з будь-якими іншими районами міста. І не варто забувати про культурне різноманіття - в цій частині міста зосереджена основна кількість культурних та історичних пам’яток, а також музеї, театри та собори. Середня вартість оренди однокімнатної квартири становить тут 13 тисяч гривень, проте все буде залежати безпосередньо від стану квартири - в новобудові з гарним ремонтом вартість буде вищою, в той час як в старому будинку є шанс знайти пропозиції дешевше. 

Район 40-го кварталу

Молоді сім’ї та студенти обирають для проживання саме цей район. Тут переважають багатоквартирні будинки - забудова 70х-80х років - які пропонують доступні ціни на оренду та зручні планування квартир. Це мікрорайон шкіл та садочків, а також тут можна отримати всі необхідні побутові послуги - тут є швейні майстерні, салони краси, ТЦ, ремонт взуття та інші послуги, які можуть знадобитись в повсякденності. Насолодитись природою та спокоєм можна в парку ЛШК. Цей район є одним із найбільш населених, а його жителі називають його осередком затишку. Середня вартість однокімнатної квартири в цій місцевості складатиме близько 11 тисяч гривень.

Завокзальний район

Ця локація є важливим транспортним вузлом міста - тут розташовані залізничний та автовокзал, що робить її зручною для тих, хто часто подорожує або ж працює за межами міста. Тут вашій увазі будуть запропоновані різні варіанти оренди - як в старих будинках, так і в новобудовах. Додатковим плюсом стане невелика відстань до центру, якісне транспортне сполучення з іншими районами, а також велика кількість магазинів, навчальних закладів та медичних установ. Якщо ж говорити про вартість оренди, то за однокімнатну квартиру в середньому тут треба приготувати 15 тисяч гривень.

Теремно

Головну особливість цього району являє той факт, що він поєднує в собі переваги міського та приміського життя. Він відомий серед жителів своєю спокійною атмосферою і комфортними умовами проживання. Тут багато будинків і котеджів, а також зелених насаджень, завдяки чому район створює сприятливу атмосферу. Попри той факт, що Теремно знаходиться в стороні від центру, тут можна знайти все, що необхідно - магазини, аптеки, школи та дитячі садочки, тож вам не треба переживати, що за всім необхідним ви будете змушені їхати в центр. Вартість оренди тут приблизно така сама як і в Завокзальному районі - однокімнатна квартира буде коштувати близько 15 тисяч гривень в місяць.

55-й мікрорайон

Поблизу Завокзального знаходиться 55-й мікрорайон, який також приваблює орендарів своїми можливостями. Розташований на південно-західній околиці міста, він активно розвивається, за рахунок чого все більше зацікавлює нових мешканців. Ключовими моментами тут є його інфраструктура, нові ЖК та зручне розташування. Тут переважають новобудови і вибір квартир в них різноманітний - багатий вибір планувань та розмірів. В сучасних житлових комплексах жителям пропонуються підземні паркінги, дитячі майданчики на закритих територіях та цілодобову охорону. Середня вартість однокімнатної квартири складає тут 14 тисяч гривень, двокімнатна обійдеться в 15-16 тисяч. 

Луцьк вражає своїм розмаїттям - різні райони тут пропонують квартири в оренду, які покриють потреби будь-якого, навіть найбільш вимогливого орендаря. Незалежно від того, чи ви бажаєте жити в центрі та насолоджуватись щодня по дорозі на роботу його історичними пам’ятками, чи вам до душі більш віддалені та тихі райони, на сайті DIM.RIA ви знайдете вибір квартир на будь-який смак та гаманець.