Дефіцит електроенергії на Волині: коли скасують графіки відключення світла

світло

З 14 травня в Україні, зокрема і на Волині, знову почали обмежувати електропостачання для споживачів. Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький розповів, коли скасують графіки відключення електроенергії.

Про це він повідомив в інтерв'ю РБК-Україна, пише видання «Хвиля».

За словами Кудрицького, ситуацію із споживанням електроенергії у країні покращить потепління, але не відновить пошкоджені потужності українських електростанцій. Однак після очікуваного підвищення температури повітря – можливо, вдасться не застосовувати відключення. Однак для цього не має бути російських обстрілів.

До того ж, влітку з урахуванням планових ремонтів на об'єктах генерації та використання населенням кондиціонерів дефіцит в енергосистемі знову може стати критичним.

«Всі варіанти, доступні «Укренерго», вже задіяні. Залишається ще раз закликати всіх споживачів дбайливо споживати електроенергію. Не включати потужні електроприлади одночасно вранці та ввечері, зменшити використання обігрівачів та кондиціонерів, відмовитися від використання пральних машин та бойлерів за годину максимального споживання», - сказав він.

В «Укренерго» закликають кожного українця економити електрику хоч би вранці та ввечері.

Читайте також:

Можливо зацікавить