День батька 2023: що відомо про свято та чого не можна робити

День батька 2023: що відомо про свято та чого не можна робити

18 червня, в Україні відзначають свято «День батька», яке офіційно було затверджено у 2019 році, хоча до цього неформально тат вітали у третю неділю вересня, у Всенародний день батька.

Другий рік поспіль цей день в Україні є особливим, бо через війну багато дітей розлучені зі своїми батьками.

 Громадська організація «Міжнародний Центр Батьківства» ще у 2006 році започаткувала ініціативу, яка займалася тим, щоб зробити Дня батька офіційним святом. 

Понад 13 років обговорювали становлення цього свята. Спочатку пропонували третю неділю вересня, але врешті зійшлися на червні. Проте українці підхопили це свято значно раніше, ніж його визнали офіційним. 

Про заборони у цей день пише «РБК-Україна»

Є кілька важливих речей, яких не варто робити 18 червня.

Забувати про свято

День батька є особливим днем для татусів, і вони заслуговують нашої уваги та привітань. Не забувайте про це свято та зробіть його незабутнім для свого батька.

Вибирати недоречні подарунки

Пам'ятайте, що подарунок - це прояв вашої любові та поваги. Уникайте подарунків, які можуть образити або не відповідати інтересам батька. Замість цього оберіть щось особливе та значуще для нього.

Занурюватися у роботу

День батька - час, коли ми можемо провести насичено час разом зі своїми батьками. Уникайте занурення у роботу або інші справи, які можуть відволікти вас від цього святкового дня. Зосередьтеся на своїх батьках та насолоджуйтесь цінними моментами разом.

Сваритися

День батька - це свято для радості, а не для суперечок чи сварок. Уникайте обговорення неприємних тем, аби зберегти гармонію. Краще зосередьтеся на позитивних моментах, згадайте приємні спогади та насолоджуйтесь спільним часом з батьком.

Забувати про інших батьків

Пам'ятайте, що День батька - це свято для всіх батьків. Не забувайте про дідусів, братів, друзів, які є батьками. Вітаючи їх, ви покажете свою турботу та повагу до всіх тат у вашому оточенні.

Тож уникайте цих помилок, і ваше святкування буде незабутнім для вас та вашого батька.  

Читайте також:

  • Зелені свята 2023: обряди, традиції, що категорично не можна робити

Можливо зацікавить