Деякі українські захисники отримуватимуть щомісяця до трьох мінімальних зарплат

Деякі українські захисники отримуватимуть щомісяця до трьох мінімальних зарплат

З 1 січня 2023 року громадяни, які мають особливі заслуги перед Україною та брали безпосередню участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності нашої країни, а також члени сімей загиблих громадян, щомісяця отримуватимуть грошові виплати у розмірі до трьох мінімальних заробітних плат.

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів України. 

Відповідний законопроєкт, у розробці якого безпосередньої брали участь фахівці Мінветеранів, ухвалила Верховна Рада України.

Ним встановлюється щомісячна виплата у розмірі від 1-ї до 3-х мінімальних зарплат для тих, хто брав безпосередню участь в АТО, ООС, у заходах по обороні України у зв’язку з військовою агресією росії проти України, і кому присвоєно звання Герой України з врученням ордену «Золота Зірка», або яких нагороджено орденом Богдана Хмельницького трьох ступенів, орденом «За мужність» трьох ступенів чи орденом княгині Ольги трьох ступенів, а також членам сімей загиблих (померлих) громадян з числа таких осіб.

«Сьогодні Парламент ухвалив ще один важливий законопроєкт щодо створення належних умов для життєзабезпечення наших Захисників та Захисниць, які мають особливі заслуги перед Україною та брали безпосередню участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності України. Разом з Офісом Президента, Урядом, народними депутатами парламентського Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів продовжуємо робити все можливе для гідної соціальної підтримки Захисників України, їхніх сімей та родин загиблих Воїнів! Дякую за підтримку та ухвалення законопроєкту», – наголосила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Можливо зацікавить