Директора дитсадка біля Луцька покарали за те, що збирав гроші з батьків на укриття

Директора дитсадка біля Луцька покарали за те, що збирав гроші з батьків на укриття

Директору нового дитсадка в Дачному за те, що збирав гроші з батьків на ремонт підвалу, оголосили догану. До того ж, він має повернути кошти батькам. Усі роботи з облаштування укриттів у закладах освіти громади мають здійснювати за кошти місцевого бюджету.

Як інформував Луцький міський голова Ігор Поліщук під час засідання виконкому, на сьогодні до очного навчання в громаді допущено 33 школи з 38. Також працюють 42 дитсадки з 51, пишуть Волинські новини

«П’ять шкіл не мають укриттів. Учням запропоновано онлайн-навчання або очне з можливістю доїзду шкільним автобусом до найближчої школи з укриттям», – сказав він.

Староста Прилуцького старостинського округу Олександр Гурський розповів, що у новому дитсадку в селі Дачному у підвал підтікала вода й силами батьків зібрали кошти та зробили водовідведення.

«Я заборонив збирати гроші на ремонт укриттів у дитячих садочках. Батькам кошти повернути, а роботи провести за гроші міського бюджету. У міському бюджеті є кошти. Потрібно припиняти цю практику збирання грошей на укриття. Я забороняю збирати гроші з батьків на укриття», – відреагував на це міський голова Ігор Поліщук.

Директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар підтвердив, що директор дитсадка не звертався до департаменту з проханням виділити кошти на ремонт укриття.

«Кожен керівник закладу освіти повідомлений про те, що є бюджетні запити. Ми відкриті, ми прозорі й чекаємо від них пропозицій про те, що є необхідність фінансування тих чи тих робіт. Усі роботи, без винятків, стовідсотково оплачує місцевий бюджет. Усі роботи здійснюємо ми. Тому немає потреби в зборі коштів чи якоїсь ініціативи від батьківської громадськості щодо долучення до цього процесу. Керівників повідомлено, тому вони знають і розуміють, що відповідальність лягає безпосередньо на них», – сказав Віталій Бондар.

«Директору садочка за те, що збирав гроші з батьків, – догану. Проблему в дитсадку ми залагодимо… Я не вперше заявляю, що в нас у бюджеті є кошти на ремонт укриттів. Збирати кошти з батьків на ремонт укриттів заборонено, – наголосив Луцький міський голова. – Чому він не звернувся в департамент освіти? Є офіційний порядок звернення. Якщо є проблема в садочку, якщо є підтікання, то директор має виявити це та повідомити в департамент освіти. У нас є головний інженер, який відповідає за ремонти. Він виїде на місце, подивиться і скаже про ситуацію, а потім будемо залучати підрядника чи оголошувати тендер тощо».

Можливо зацікавить