Дискредитував армію РФ: російський суд у Криму оштрафував уродженця Волині

Дискредитував армію РФ: російський суд у Криму оштрафував уродженця Волині

Підконтрольний РФ Ленінський районний суд Криму оштрафував на 50 тисяч рублів уродженця Волинської області за дискредитацію російської армії

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням пресслужбу суду.

«У соціальній мережі «Одноклассники» на своїй сторінці розмістив у публічному доступі відеоматеріали «KATERYNA-Паляниця» (Cover Олег Вінник-Вовчиця), які містять матеріали і текст, спрямовані на дискредитацію Збройних Сил Російської Федерації. Тим самим чоловік скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 20.3.3 КоАП РФ», – йдеться у повідомленні.

Ім'я та прізвище фігуранта цієї справи не називають, його публічні коментарі відсутні. Вирок законної чинності наразі не набув.

Раніше організація «Кримська ідея» повідомляла, що на півострові з лютого до травня 2023 року склали не менше 103 протоколів за «дискредитацію російської армії» (стаття 20.3.3 КоАП РФ).

У Росії та на окупованих нею територіях продовжують переслідувати проукраїнськи налаштованих жителів. Зокрема проросійський кримський блогер Олександр Таліпов у своїх телеграм-канал публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну. Внаслідок скарг Таліпова кримчан притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за «дискредитацію» армії РФ. Українська прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно Таліпова за статтею «розпалювання національної ворожнечі та ненависті».

Читайте також:

Можливо зацікавить