Дитячий ансамбль з Волині передав понад 100 тисяч гривень на авто для фронту

Дитячий ансамбль з Волині передав понад 100 тисяч гривень на авто для фронту

Діти з Устилузької та Зимнівської громад об'єдналися в волонтерський співочий колектив «Славчики», щоб підтримати ЗСУ. Завдяки п’яти поїздкам містами Волині їм вдалося зібрати 101 тисячу гривень на автомобіль «Хюндай» для бійців волинської бригади.

Про це в коментарі Суспільному розповіла волонтерка Марта Татарина з міста Володимира.

Як з'явилася ідея створення «Славчиків»

Спершу учасниць колективу було восьмеро, які є дуже ініціативними. Нині ж у колективі 11 дівчаток різного віку, котрі виконують сучасні й патріотичні українські пісні. Колектив отримав назву «Славчики», говорить Марта Татарина, адже ініціатором його створення був волонтер В'ячеслав Проскуненков.

Дитячий ансамбль з Волині передав понад 100 тисяч гривень на авто для фронту

«Цей колектив ми з'єднали, зробили дві репетиції, але зрозуміли, що треба координатор. І В'ячеслав звернувся до директорки будинку культури села Березовичі Оксани Лещук-Янчук, яка налаштовує співочі голоси, репертуар і курує зараз сам процес», — сказала волинянка. - Перші два виїзди колектив був незмінний, а потім ще почали заходити дівчатка в колектив. Виконують сучасні пісні, наприклад «Ой лузі червона калина». Завжди виступ розпочинається з гімну України. Потім робимо перерву для хвилини мовчання, щоб вшанувати пам'ять загиблих військових».

  

Виступи колективу, під час яких збирають кошти для ЗСУ, говорить Марта Татарина, зазвичай тривають три години з перервами. Свого роду гастролі вже відбулися в Луцьку, Нововолинську, Володимирі та двічі в Ковелі.

Дитячий ансамбль з Волині передав понад 100 тисяч гривень на авто для фронту

Зі слів волонтерки, найактивніше наразі співочий колектив зустрічали в Ковелі, де під час однієї з поїздок зібрали 25 тисяч гривень благодійних внесків від людей для військовослужбовців.

«Діти викладаються на повну і горять бажанням допомогли нашим захисникам. У кожному місті пригощають фруктами, ягодами, цукерками. З кожної поїздки у нас якась історія. Часто під час виступів дітей поруч сідають військові, які плачуть і дякують, розповідають свої історії», — розповіла волинянка.

Зібрали донати на авто за 5 гастрольних виїздів по Волині

Тривалий час волинські військові, котрі знайомі з волонтерами В'ячеславом Проскуненковим і Віталієм Клаком, зверталися з запитом придбати автомобіль на фронт.

«Зараз дуже багато запитів є від військових. Довгий час хлопці просили машину, бо в них дуже важка ситуація. Трішки волонтери доклали кошти та купили машину за 115 тисяч гривень. Вже на цьому тижні автомобіль поїхав до бійців. І ми ще частково покрили ремонт однієї машини — пікапа»,— сказала волинянка.

Дитячий ансамбль з Волині передав понад 100 тисяч гривень на авто для фронту

Як розповіла Марта Татарина, за п'ять поїздок дітям вдалося «наспівати» 101 тисячу гривень. Автівки, а також гуманітарну допомогу, для військовослужбовців із 14 ОМБр та 100 ОМБр на східний напрямок повезла група волинських водіїв-волонтерів.

Наступна поїздка дитячого співочого колективу «Славчики», зі слів волонтерки Марти Татариної, запланована на 25 серпня в місті Володимирі.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить