Дивом лишилася живою: 19-річна лучанка, яку восени збила машина, сподівається на справедливий суд. Відео

Дивом лишилася живою: 19-річна лучанка, яку восени збила машина, сподівається на справедливий суд. Відео

У жовтні минулого року 19-річна лучанка Ярослава потрапила під колеса автомобіля, коли переходила дорогу через пішохідний перехід. Водій «міні-купера» не зупинився - дівчина перелетіла через машину та через отримані травми не могла встати з ліжка півтора місяця.

Зовсім скоро по цій справі відбудеться суд, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Сьогодні 19-тирічна Ярослава усміхається, може сидіти і вчиться на милицях наново ходити. Дівчина дивом вижила у страшній аварії, що сталася у Луцьку 19 жовтня. Розповідає про це журналістам, бо разом із бабусею хвилюється за майбутнє судове засідання щодо ДТП, хоче, щоб люди знали деталі того дня. Пізнього вечора близько 22-ї години вона переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переході на проспекті Василя Мойсея. Аж тут на середині дороги її збила машина. Ярослава каже, що пам'ятає все до моменту удару.

Дівчина каже, цю дорогу переходила щодня і не один раз. На відео видно, як Ярослава дочекалася, коли машини роз'їдуться та почала переходити дорогу. Водій авто 22-річний Дмитро в той момент був на достатній відстані, щоби побачити пішохідку на переході та чомусь навітьне пригальмував. Бабуся дівчини говорить, як побачила відео із зіткненням, у неї похололо всередині.

«Там явно швидкість була велика і освітленість хороша і я дуже рада, що вона залишилась жива і що в неї хребет цілий, а все решту розходиться», - розповідає бабуся. 

Унаслідок аварії Ярославу госпіталізували до лікарні, де вона провела півтора місяці. Діагностували перелом трьох кісток тазу і забій ноги. Через серйозні травми дівчина увесь цей час мусила лежати непорушно. Плани, навчання, узагалі життя довелося відкласти і лише надіятися на краще.

«Найбільше мене пригнічувало спочатку те, що я не можу навіть сісти. Не пам'ятаю, щоб я настільки була залежна від інших людей, тобто мені підносили їсти, допомагали митися», - каже дівчина.

Лише нещодавно Ярослава перейшла до реабілітації та пробує ходити на милицях. Справа передана до суду, тож у будь-якому разі водієві доведеться відповідати відповідно до закону. Ярослава каже, що запитувала у Дмитра, як він допустив наїзд і як не помітив її.

«Там було темно я боковим зором якось тебе не помітив. Лобове скло розбите практично по центру і вм'ятина практично по центру. Як цебоковим зором не побачив», - обурюється Ярослава.

Із журналістами водій говорити не захотів, попросив зателефонувати пізніше.

Як повідомляли у поліції, водій «міні-купера» був тверезим. Та це, кажуть Ярослава її бабуся, не позбавляє його від відповідальності. Обидві найбільше хочуть справедливості.

«Ми хочемо прозорості і об'єктивності, такого небезпечного водія треба обмежити в можливості водити. Хай суд вирішує, основне, щоб він прав не мав їздити і збивати людей», - каже бабуся.

Суд у цій справі мав відбутися 4 січня, втім напередодні стало відомо, що засідання перенесли з невідомих причин та на невизначений термін.

Читайте також:

Можливо зацікавить