Додому з російського полону повернули азовця з Волині, якого вороги засудили до 25 років колонії

Додому з російського полону повернули азовця з Волині, якого вороги засудили до 25 років колонії

Додому з російського полону повернули азовця з Ковеля Андрія Богдана (1999 р.н.).

Про це повідомив очільник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Ковельчанин Андрій Богдан служив у полку «Азов» з 2019 року. Пішов у військо разом з другом та однокласником Владиславом Бакумом. 24 лютого хлопці були в Маріуполі, обороняли завод «Азовсталь». З 16 травня 2022 перебували у російському полоні. В окупованому Донецьку Андрія Богдана засудили до 25 років колонії суворого режиму.

Андрій був у полоні 29 місяців. Його батько Ярослав Богдан був військовим 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». Він помер 27 жовтня 2023 року у лікарні від інсульту унаслідок тяжких травм після поранення на фронті. 

Нагадаємо, у ніч на суботу, 19 жовтня стало відомо, що додому з російського полону повернули 95 захисників. Воїни, які захищали Маріуполь і «Азовсталь», Донеччину, Луганщину, Харківщину, Київщину, Чернігівщину, Херсонщину.

Серед звільнених - захисник із села Гірники Ратнівської громади, молодший сержант 95 окремої десантно-штурмової бригади Іван Скоропада (народився 1 лютого 2004 року). Він зник 6 липня 2023 року під Мар'їнкою, пішов на позицію та не повернувся. Пізніше стало відомо, що його узяли в полон.

Читайте також:

Можливо зацікавить