«Друзі, цього не буде»: військовий розповів, чому не варто чекати демобілізації

демобілізація, мобілізація, війна в Україні

Політичні обіцянки про демобілізацію через три роки є нереалістичними, оскільки військо країни потребує кваліфікованих кадрів. Формування резерву вимагає додаткової мобілізації, а також обліку професій та рекрутингу для укомплектування армії.

Про це заявив командир роти ударних БпЛА «Ахіллес» 26-ї ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко.

«Щодо мобілізаційних процесів всередині нашої держави. Дуже багато я чую політичних гасел. Хто обіцяє, що буде демобілізація через 3 роки - друзі, цього не буде. Якщо це буде - це буде саме хибне рішення, яке можна б було прийняти в цілому по обороні. Тому що «толкового» офіцера, сержанта, солдата, який спроможний виконувати бойові завдання, їх ніхто не відпустить. Людей, які здатні брати на себе відповідальність... виконувати завдання, на жаль, не так багато», пояснив військовий.

За його словами, необхідно сформувати резерв для відпочинку та відновлення військовослужбовців, які вже другий рік знаходяться на передовій. Для демобілізації та забезпечення ротаційних дій потрібна додаткова мобілізація.

«Для формування резерву нам необхідна додаткова мобілізація людей, які забезпечать ротаційні дії і які забезпечать потужне підсилення, в разі якщо противник надумає відкрити якийсь ще один з додаткових фронтів. Що потрібно зробити на зараз? Зараз потрібно зробити чіткий облік професій, які нам потрібні в війську, і організувати систему рекрутингу», - наголосив Федоренко.

Читайте також:

Можливо зацікавить