Двох медиків з Волині нагородили «Орденом Святого Пантелеймона»

Двох медиків з Волині нагородили «Орденом Святого Пантелеймона»

Двоє медиків з Волинської області отримали найвищу нагороду в медичній галузі – «Орден Святого Пантелеймона». Цю відзнаку вручили лікарям Івану Бобрику та Олександру Солобчуку.

Про це йдеться на сайті Волинської ОВА.

До війни Олександр Солобчук працював лікарем фізичної та реабілітаційної медицини у центрі реабілітації учасників бойових дій Луцької міської територіальної громади. Після початку повномасштабного російського вторгнення – захищає країну у лавах прикордонників. 

Іван Бобрик – нейрохірург, завідувач нейрохірургічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні. Лікар володіє різними нейрохірургічними технологіями, а зараз оперує оборонців країни.

Нагадаємо, «медичний Оскар» присуджується за значні результати в галузі охорони здоров'я, у духовному й фізичному розвитку українського суспільства. Вручається «особам, яким притаманні високий професіоналізм, духовно-моральні якості, та які досягли значних особистих результатів у галузі охорони здоров'я, благодійній та громадській діяльності».

Загалом, з початку заснування нагороди, 5 медиків та одна медустанова з Волині здобули Орден Святого Пантелеймона. До речі, Волинське об’єднання захисту дитинства й материнства – єдиний заклад в Україні, що має «медичний Оскар».

Читайте також:

Можливо зацікавить