Енергетика та навчання дітей офлайн: Юрій Погуляйко розповів, які доручення дав президент регіонам

Юрій Погуляйко

Сьогодні відбулося розширене засідання Конгресу місцевих та регіональних влад за участі президента України Володимира Зеленського. Ключові питання: розширення можливостей державних програм в енергетиці та забезпечення роботи закладів освіти у офлайн режимі.

Про це розповів голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко

За його словами, на порядку денному були важливі питання, зокрема, підготовка до нового навчального року, стан реалізації проєктів альтернативної енергетики, стале функціонування підприємств ЖКГ, впровадження політики безбар’єрності в громадах, додаткові джерела наповнення дохідної частини місцевих бюджетів, впровадження нових інструментів управління процесами європейської інтеграції на місцевому та регіональному рівнях, підготовка до сталого проходження опалювального сезону 2024/2025 року.

 Володимир Зеленський наголосив, що необхідно повністю реалізувати програму укриттів у школах. Щоб у новому навчальному році якнайбільше дітей могли піти у школу офлайн.

Юрій Погуляйко повідомив, що на Волині до першого класу зараховано – 13,5 тисяч учнів (у минулому навчальному році – 11,5 тисяч).

«Для безперебійного функціонування навчальних закладів взимку створюється запас палива, який станом на сьогодні становить 60% від запланованого і здійснюється згідно з помісячними кошторисними призначеннями та відповідно до плану завозу. У закладах загальної середньої освіти наявні та готові до використання 445 генераторів. У закладах дошкільної освіти – 139 електрогенераторів, а у профтехах – 45»,- повідомив він.

Окрім цього, на Волині у 2024 році кількість споживачів, які встановили сонячні батареї зросла на 34% у порівнянні з відповідним періодом до повномасштабного вторгнення. Потужність таких установок складає 41,12 МВт. Крім того, область цілком забезпечена місцевими видами палива.

Також він повідомив, що Волинь представляли Луцький міський голова Ігор Поліщук, Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась, Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук та Боратинський сільський голова Сергій Яручик.

Енергетика та навчання дітей офлайн: Юрій Погуляйко розповів, які доручення дав президент регіонам

Читайте також:

 

Можливо зацікавить