Фасадний декор з пінопласту: переваги та особливості монтажу

Фасадний декор з пінопласту

Фасад тієї чи іншої будівлі багато в чому визначає її архітектурні особливості та красу. Комусь подобається однотонна рівна стіна, інші люблять архітектурні доповнення, але результат один – естетика, функціональність та насолода для власника такого об'єкта. Фасад у будь-якому випадку повинен мати закінчений зовнішній вигляд, бути презентабельним і гармонійно поєднуватися з внутрішнім оздобленням.

Домогтися оригінальності допоможе фасадний декор із пінопласту. Це різного роду оздоблювальні матеріали, що відрізняються формою та конструктивними особливостями. Без особливих витрат можна реалізувати будь-яке рішення, яке заздалегідь намалює дизайнер у тривимірному форматі. 

Експлуатаційні властивості

Застосування пінопласту стало чудовою заміною гіпсу та алебастрових сумішей. Пінопласт добре виглядає, має високі експлуатаційні характеристики, витримує численні види навантажень. Вироби досить прості у встановленні. Кріплення декоративного фасаду з пінопласту регламентовано його розмірами:

  1. До 100 мм. Кріплення до основи виконується спеціальним клеєм;
  2. Від 100 до 350 мм. Крім кріплення на клей використовуються дюбелі;
  3. Від 350 мм. Крім клею застосовуються дюбелі типу "гриб".

Монтаж повинен проводитися за температури не нижче +5 градусів, а також в умовах сухої погоди. На поверхню попередньо потрібно нанести ґрунтовку, забезпечуючи адгезію. 

Переваги декору з пінопласту

Головна перевага – мінімальна вага та можливість створити будь-яку форму. Виробник Grafio Decor Україна пропонує на вибір різні варіації готових рішень та можливість замовити те, що необхідно під особисті запити. Матеріал екологічно безпечний, тому деякі елементи фасадного декору можна застосовувати усередині житлового об'єкта.

Додаткові переваги можна позначити так:

  • відсутність обтяження на фасад;
  • швидкий монтаж;
  • стійкість до корозійних процесів;
  • імітація ліпнини із натурального матеріалу;
  • стійкість до температурних перепадів;
  • термін служби від 15 років.

Подібний декор придатний для роботи над фасадо м приватних будинків, котеджів, багатоповерхових будівель, офісів, бізнес-центрів, торгових закладів та багатьох інших об'єктів.

Різновиди декору

Виготовити можна будь-що, але є набір усталених варіантів виконання декору. Сюди можна включити молдинги для візуального збільшення стін або їх зонування, світлові або різьблені карнизи, імітація кладки, декоративні колони, термопанелі та багато іншого. 

Читайте також:

Можливо зацікавить