Понад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. Фото

Понад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. Фото

У суботу, 2 вересня, близько 500 мешканців Луцької громади взяли участь у шостому забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України». Захід присвячений Дню пам'яті захисників України, що загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Забіг у 2018 році започаткував батько загиблого Героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка, Олег Дурмасенко. Відтоді захід проводять щорічно у багатьої містах України. Участь беруть усі охочі: і діти, і люди літнього віку.

Понад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. Фото

Організаторами цьогорічного забігу у Луцьку є департамент культури, молоді та спорту Волинської ОВА спільно з Волинським обласним центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх».

Директор департаменту культури, молоді та спорту Волинської ОВА Олександр Хвіщук розповів виданню ВСН про мету заходу:

«Аби пам'ятати тих, хто загинув за всіх нас, вшанувати воїнів, які віддали свої життя, щоб ми жили у вільній та незалежній державі. Дистанція бігу досить символічна - до 2 кілометрів, адже учасники і маленькі діти, і люди старшого покоління».

Всі учасники забігу у Луцьку отримали памятні медалі та дипломи.

Понад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. Фото

В найпершому забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України» крім патріотично налаштованих українців, взяли участь представники посольства Великої Британії та військовий аташе посольства США, а спеціальним гостем був Джордж Лутц, засновник американської організації «Шануй та пам’ятай» та організатор аналогічного всеамериканського забігу за загиблих воїнів.

Понад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. Фото

Минулого року патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» у Луцьку відбувся в онлайн форматі задля безпеки учасників. А у 2021 році у заході взяли участь 327 волинян. 

Понад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. ФотоПонад 500 лучан бігли за героїв у центрі міста. Фото

Фото: Юрій Ступак

Читайте також:

 

Можливо зацікавить