«Змусили Шольца хвилюватися»: відомий тренер з Луцька обурений грою України проти Німеччини

Кварцяний Євро-2024

У понеділок, 3 червня збірна України зіграла у нульову нічию проти Німеччини у Нюрнберзі. Відомий тренер з Луцька Віталій Кварцяний зауважив, що канцлер Німеччини Олаф Шольц, який був присутній на матчі, дуже хвилювався за результат своєї збірної. 

Про це пише НВ.

Для підопічних Сергія Реброва поєдинок видався важким через постійний тиск «німецької машини». Однак головній команді нашої країни вдалося залишити ворота на замку, зокрема завдяки неймовірній грі Анатолія Трубіна.

«Нема про що говорити, от що найголовніше — 0:0, що ж говорити?» - каже Кварцяний.

- Можливо, очікували чогось більшого від нашої збірної?

- Якби там був рахунок 4:3, то поговорили б, хто і як біг, коли бив, підрізав чи підкручував, то було про що говорити. Шольц дуже хвилювався. Нагельсманн не розібрався з Баварією, як кажуть: «Вирішили щуку в лісі втопити», тому і поставили Юліана. Збірною має керувати досвідчений тренер, а не той, який набирається досвіду.

- Збірна України створювала гостроту лише завдяки швидкості Мудрика та техніці Циганкова. Зараз це єдине, що наша збірна може запропонувати топзбірним?

- В нас є ще деякі тактичні варіанти. От у другому таймі півзахисник вийшов.

- Бражко?

- Бражко і ще один. Я кажу про дальні удари по воротах, яких і Бражко може завдавати, але їх не було. З «Шахтаря» півзахисник, Судаков? Це наша зброя. Також Циганков може зіграти нестандартно, різко на швидкості обіграти та ударом з лівої забити. З іншого флангу Мудрик мав непоганий момент, обіграв захисника, але треба було подивитися куди б'єш і бити. Дистанція була така, що вже запахло голом.

Ми вже звикли спостерігати за таким футболом. Його можна сміливо використовувати в кінці матчу, дати 5−10 хвилин напруги. Це називається завершення матчу з позитивним результатом та реалізацією моментів. А цього проти німців не було, такої навали в кінці не було. Навпаки, думали, щоб не програти. Але я думаю, що Ребров не показав всього, зробив багато змін, але не показав всього, що можна було б реалізувати.

 Потрібно було пробивати з дальніх дистанцій, чіткіше робити подачі та простріли. У нас два нападники, які потребують конкретних передач на завершення. Не було пасів розрізних, щоб могли… Ну, Яремчук, так, в кінці, це таке діло, але постійно не було.

- Чим зумовлена така гра атаці? Не змогли чи не дали?

- Ми ще маємо два тижні до початку матчів з Румунією. Я думаю, Ребров ще награє щось, конкретизує конструктив на завершення. Бо захисники впоралися зі своїм завданням, мали фарт, чи як, але стримали ворога.

Непогано Трубін зіграв, але матч був на межі поразки і перемоги, можливо, цього вистачить, щоб обіграти румунів, їх треба перемагати у будь-якому випадку.

Читайте також:

Можливо зацікавить